Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължава кризата. Доверието е загубено и това го виждате навсякъде по площадите."

"Мафията се храни от страха и апатията"

"Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието."

Това са само някои от акцентите в обръщението, което направи президентът Румен Радев. Президентът отново напомни за своето искане - за оставка на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев. 

"Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минават през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори", посочи Радев.

Малко по-рано изтече информация, че при среща в "тесен кръг" управляващите са обсъдили варианти за излизане от кризата. Като всеки един от тях изключва Бойко Борисов да е прмеиер. 

Радев обвини кабинета и главния прокурор, че се опитват да оцелеят "с внушения и интриги" и "само продължават кризата".

"Доверието е изгубено и това го виждате навсякъде по площадите. Сегашният олигархичен модел е изчерпан", каза той.

Тази сутрин парламентарната група на ГЕРБ обяви в декларация, че лицето на протеста са „бандите от снощи“, визирайки опита за провокации на поредната демонстрация срещу кабинета. 

"В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които се пращат от Дубай", обяви депутатът на ГЕРБ Тома Биков. 

И обвини Румен Радев: „политическа отговорност за лумпените носи президентът, който четири години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв."

Според Радев обаче управляващите използват „лъжи, клевети и сеене на разкол“. 

"Никога народът не е бил по-единен в искането си за законност. В смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот. Никога народът ни е не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне справедливостта в правораздаването, което е призвано да я брани. Да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци. Затова трябва да бъдем и сме длъжни да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем егоизмът, предразсъдъците, интригите на задкулисието и външни сили да внасят разделение в редиците."

Той отново поиска оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Като добави: "и честни избори".

Преходът започна с мутри и ще приключи с изхвърлянето им от властта, каза Радев. 
 

 

Ето и цялото обръщение на президента Радев:

"Уважаеми сънародници,

Вече седмица хиляди българи са по площадите с искания за оставка на правителството и главния прокурор, за свобода, законност и справедливост. Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории. А младото поколение на България ни изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината.

Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус анти-мафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейният чадър в прокуратурата, срастването на властта с медиите, дълбоката държава, която ерозира демократичните институции и закона. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на Отечеството и на всеки от нас. Той не е притежание на никой лидер и никоя партия, а на целия български народ. Това, което става днес по улиците е достижение на всички български граждани, които отстояват днес своето бъдеще. Мобилизацията, която виждаме, е резултат именно на това тяхно усилие.

Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията ни. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете именно на хората от протеста. Това е нашата обща кауза. Оскърбителните внушения, че хилядите граждани по площадите са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието: лъжи, клевети и сеене на разкол. Никога народът ни не е бил по-единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот. Никога народът ни не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи. Да съхрани природата. Да върне справедливостта в правораздаването, което е призвано да я брани. Да върне истината в медиите, за които плаща с данъците си. Затова трябва и сме длъжни да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем егоизмът, предразсъдъците, интригите на задкулисието и външни сили да внасят разединение в редиците ни.

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да чуят гласа на България, само удължават кризата. Доверието е загубено и това се вижда навсякъде по площадите. Сегашният олигархичен властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минават през оставка на правителството и главния поркурор и честни избори.

Отново призовавам и полицията, и протестиращите за ненасилие и избягване на провокации. В този исторически за страната ни момент не трябва да допускаме да се опорочат справедливите искания на гражданите и да се разпилява енергията за промяна.

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта. От нас, от всеки един от нас зависи това да се случи."

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

сърдечна молба

Моля, др.Радев, да се самоизгоните като гнусна креатура на БСП-БКП-Кремъл!!!

Какъв глас на България,

бе Мунчо червен! Тези 100- тина човека които не знаят за какво викат на плащада? Или агитките с качулки, бомбички и бутилки боя? Или Бабикят и другите "организатори" с парите на Черепа! Я излез на улицата да видиш какво ще те направят българите! Мутрите са край теб в президентството, а в леглото ти е дна мутреса!

не се прави

че си против Черепа. Ти браниш пачките в шкафчето на Боко, които са получени от Черепа.

Преходът започна с комунисти

Преходът започна с комунисти и мутри и ще завърши с пращането на бунището на всички комунисти и мутри, включително решетниковия резидент.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Моля, др.Радев, виден борец

Моля, др.Радев, виден борец срещу мутромафията, да изгони от екипа си Ал.Маринов-доказан доносник на ДС и храненик на ВИС. Моля още протестерите дфа изгонят стотиците мутри от редовете си. Такива като Румен Петков-третият брат на Галеви!!!
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

А къде забрави фатмаците Румене ???
 's picture

godo1952

Калин

Проф. Близнашки днес каза следното за президента Румен Радев :" "В никакъв случай властта не бива да попада в ръцете на един неуравновесен човек като президента Радев !" То сякаш няма и какво повече да се добави !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.