Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По разпореждане на премиера Бойко Борисов днес се свиква извънредно заседание на междуведомствената комсия, която определя кой получава охрана от НСО. Главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са били инструктирани да вземат решение да се свали охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това бе съобщено от вътрешния министър Младен Маринов. Малко след това Нова телевизия обяви, че според нейни източници, Доган и Пеевски сами поискали да се откажат от услугите на НСО, която ги пази от години.

По думите на министър Маринов за това ще бъде информиран и шефът на НСО ген. Красимир Станчев, който вчера подаде оставка, но все още не е издаден президентски указ за неговото освобождаване. Ген. Станчев е уведомен и ще се присъедини за вземане на решението, каза главният комисар на МВР Ивайло Иванов.

Премиерът Бойко Борисов също обяви в своя профил във фейсбук, че настоява охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да бъде свалена. 

"Настоявам охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да бъде свалена. Това може да се случи още днес, ако изпълняващият длъжността началник на НСО свика незабавно заседание на комисията, която преценява нуждата от охрана. Разпоредил съм на главния секретар на МВР и председателя на ДАНС да гласуват "за" на заседанието.", написа той.

Първоначалният план бе междуведомствената комисия да се събере в понеделник в 10 ч, но това се е променило след съвещание при министър-председателя. Президентът Радев настоя за свикването й и взимане на решение по отношение на охраната на Доган и Пеевски още в сряда - ден след акостирането на Христо Иванов на плаж "Росенец", когато не бе допуснат от служители на НСО до плажа. 

С началото на брифинга на полицията от правителствената информационна служба изпратиха съобщение, в което се казва, че премиерът е призовал за незабавно свикване на междуведомствената комисия:

"Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО. Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес. Освен това премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски."

 

Коментари

А!

Оказа се, че от него зависело!

Коалиция на шкафчетата

Когато кажат "ГЕРБ" разбирай "ДПС", а когато чуеш "ДПС" значи иде реч за "ГЕРБ". Десни милиционери и турскоговоряща московска агентура, подкрепени от македонстващи деца и унуки на борци против фашизъма и капитализъма.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Справедливо е двамата излишно охранявани от

НСО, живели в излишен комфорт, да върнат парите на бюджета, изразходвани за охраната им. Ако бяха съвестни, отдавна щяха да се откажат от охраната си. Пък те се спотайваха като мишоци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.