Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Това се случва малко, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че именно службата е пратила вчера до различни институции - МВР, Военноморските сили, "Морска администрация" и др., решение, с което се иска забрана на достъп по море, а и по суша, до парк "Росенец", където се намира т.нар. летен сарай на Ахмед Доган.

Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО, съобщиха още от "Дондуков" 2.

На въпрос на Клуб Z  дари Радев е знаел за искането за ограничаване на достъпа по море и суша до парк "Росенец", от президентството заявиха, че държавният глава не упражнява оперативен контрол върху дейността на НСО и не е имал информация за изпратените писма от службата.

По-рано през деня от ГЕРБ поискаха оставката на ген. Станчев - но заради поведението на гардовете от НСО във вторник, когато Христо Иванов акостира с лодка на плажа до имението, обитавано от почетния председател на ДПС. Поискаха и уволнението им. Че гардовете са от НСО пък потвърди самият Радев на следващия ден - в сряда, след като преди това от службата отказаха да кажат дали лицата от видеото с Христо Иванов са техни служители.  Държавният глава тогава обяви, че е назначил вътрешна проверка по случая. Заяви още, че ще поиска тричленната комисия, която решава кои лица, за които данни, че са застрашени, да бъдат пазени от НСО. Тя се състои от началнита на службата, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР, като по правилник решенията в нея се взимат с обикновено мнозинство - тоест с 2 гласа. Тези решения не подлежат на обжалване. 

Коментари

Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Браво.

Не вярвах, че е куражлия. Дано да не клекне като го прикоткат от Сараите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.