Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

2020 е същото като 2013, само дето е 2020. И тогава, и сега, леви, десни и центърът се карат кой да води бащината дружина. Ако сте умни, ще си изровите фейсбук статусите от преди 7 години и ще ги пуснете отново сега. А ако сте много умни, ще си ги прегледате внимателно, за да видите какво се получи от протестите тогава, за да го избегнем сега. За по-мързеливите ще припомня с две думи: докато протестът се караше кой е по-автентичен, Бойко заяви, че комунистите идат, протестът се спихна и той отново бе избран, за да ни пази от тях. Само дето през 2013-а това стана за няколко месеца, а сега си го каза още в началото. Не му се губи време на човека.

Така че, ако все още настояваме, че сме горе-долу умни, нека тоя път го изненадаме и не го преизберем. Даже, понеже и на нас вече не ни се губи време, може не само да не го преизберем, а направо да го изметем. Барабар с всеки, който се навърта около протеста с идеята да стане служебен премиер, и.д. министър, депутат със златен, сребърен или среден пръст, съветник по културата в МВР, нещо в СЕМ, да му дадат без пари къща в центъра на София, работа в някоя агенция или европроект за фирмата или просто да му подарят самолетен билет Дубай-София.

Разбира се, най-трудното отново е да се разберем кой протест е нашият и не е ли твърде интелигентен баш па тоя лидер, който ни е повел, щото то ние си се знаем и акъл и възпитание хубаво, ма децата ядат леб. И луканка.

Затова, да не ви губя времето и аз, пускам тук едно наръчниче за лидери, с което да направим кастинг за най-подходящия. Тъй като се съобразявам с българските особености, няма да ви досаждам с идеи какъв трябва да е тоя лидер. А направо ще карам по същество и ще кажа какъв трябва да не е.

  1. Да не е твърде умен. Щото умни хора на тая територия сме само аз и учителката ми по математика, това всеки си го знае за себе си. Ама кой ще избере доброволно учителката си по математика да го наставлява и управлява и на дърти години?
  2. Да не говори засукано и с дълги изречения, а ясно, кратко и да има харизма. Ясно и кратко говори, цитирам, пу да ви е.а м..ката, Веждито. А харизма има Бацето. И то каква харизма – такова с 200 и вас, и нас и даже в чужбина ги минава всичките и повечето не само не се оплакват, ами завтарят, че и потретват.
  3. Да не се облича с костюми, пуловери или затворен чепик и чорап през летото. Джапанка, каскет, потури, кръст на врата, може и татуиран, коси не обичаме, щото който има коса, ползва шампоан, а шампоанът е за... как да го кажа толерантно, за хората, дето не таковат с 200. Бръснач и това е.
  4. Да не е гърчав и възпитан такъв, да се гъне пред микрофона и да обяснява сложно какво трябвало да бъде, па съдебни реформи, па монетарни съюзи, па мониторингови механизми... да заспи народа още на третата дума. Трябва да е некой, дето и да се оригне, без да иска, пак ще му пляскат.
  5. Да е патриот, ама не прекален, щото става съмнително. Като хване байрака да го вее, ама така, по-интелигентно, не като съветски войник връз Райхстага.
  6. Обаче пък и да не прекалява с изтънчеността си, да друсва от време на време по някое хоро на площада. Ама истинско такова, с йонички и дълго соло, да не се прави на Панчо Владигеров с някоя джазирана версия.
  7. Да няма политическа програма, щото политическите програми само объркват хората. А и никой не ги чете.
  8. Да не е много познат, щото тия, дето ги знаем, си ги знаем. Ма и непознат да не е, че тия дето не ги знаем, кой ги знае.
  9. Да не ме е блокирал във фейса.
  10. Да е пълнолетен или поне да не гледа вече "Картуун Нетуърк".
Ключови думи

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Някои напористи дами го отнасят

Но други ги прескачат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.