Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Потенциално заразените с COVID-19 у нас са около 50 000. Тази прогноза направи по Нова тв членът на Националния оперативен щаб математикът проф. Николай Витанов.

Според него за да се изчисли броят на потенциално заразените, трябва да се сметне броят на починалите по 200.

„В момента са 260 починали по 200, това е около 50 000. Другият вариант е – умножавате по 8 числото на регистрираните заразени. Тоест 6100 x 8. Тоест около 50 000 заразени”, разясни как Витанов.

240 са новозаразените за последното денонощие в България, сочат последните данни за разпространението на коронавирусната инфекция в страната.

Анализаторът Тихомир Безлов е изчислил, че в рамките на 5 седмици броят на активните случаи на COVID-19 у нас е практически удвоен и страната ни е горе-долу в ситуацията на Сърбия.

„Математиката го показа. На 19 март казах: „Спазвайте карантината и след 3 месеца ще излезем от медицинската част от кризата. На 1 юни бяхме на 6 случая и имахме 19 дни да се изчистим”, коментира проф. Николай Витанов.

„Не се изчистихме, защото се формира една група от хора, които вярват на теорията, че това нещо е безобидно, не спазват мерките и ето резултатът”.

В момента един болен заразява 1,33 души. Тоест 100 човека заразяват 133, посочи Витанов.

„В Германия имаше такъв коментар, че немската система не може да издържи на коефициент 1,3 до средата на лятото”, коментира по този повод Тихомир Безлов.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А!!!!

Едно е сигурно.. В болницата ще влизат повече болни.. Щото пътеката за короната от 600 лева стана вече 1200 лева.. А матряла си има приказка вече за това - "Дето е текло, пак ще тече.. Докат са източи здравната каца.."

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.