Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките."

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Ананиев обаче не уточни какви мерки може да се върнат. Само за изминалото денонощие инфектираните с коронавирус са 174-ма, като през изминалите дни имаше рекордни от началото на кризата над 180 положителни проби.

 
По-късно доц. Ангел Кунчев от НОЩ уточни пред бТВ, че след мерките, които е възможно да се задействат отново, е затваряне на нощните заведения на открито, спортните събития пак да останат без публика и да се забранят общестените събития на повече от 50 души накуп.

Да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19, така че да разполагат с всичко необходимо – лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, кадрови ресурс – пък е разпоредил премиерът Бойко Борисов на среща с Националния оперативен щаб (НОЩ) малко по-рано днес.

По време на оперативното заседание, на което е присъствал и здравният министър Кирил Ананиев, е обсъдено и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус, като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Министър Ананиев и НОЩ докладваха на премиера Борисов, че са дадени указания на областните оперативни щабове и регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус.

"Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта министър-председателят Борисов, цитиран от пресцентъра на правителството.

В хода на срещата бе обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.

Коментари

Кой е този там в дъното?

Да! Онзи дето не следи какво нарежда "другарят председател, център нападател", ами зяпа през прозореца как чирикат врабците на отсрещното дърво!?

200 заболели?

Киро счетоводителя ходи ли изобщо трезвен? 200 носителя на вируса на модифициранин грип, от които само 2-3 със симптоми и един умрял от инсулт, но с корона вирус.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.