Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Корейският техногигант Samsung пусна продукт, насочен към ограничаване на пандемията от COVID-19 - безжична зареждачка, която стерилизира смартфона.

Смартфоните са магнит за мръсотията и бактериите, а тъй като често са изработени от метал и стъкло, върху тях могат дълго да оцеляват и някои вируси. Каква в действителност е инфекциозността от новия коронавирус чрез пипане на смартфон е мистерия, но компанията подчертава, че устройството убива всякакви бактерии.

ITFIT UV Sterilizer е простичка бяла кутия с достатъчно място за най-големия флагман на компанията S20 Ultra, способна да зарежда устройствата, които поддържат това безжично. За дезинфекция ползва ултравиолетови лъчи.

Независими лаборатории са установили, че 10 минути в ITFIT UV Sterilizer убиват 99% от бактериите, сред които ешерихия коли, стафилококови бактерии, кандида и пр.

Устройството всъщност е производство на ITFIT, която често работи с корейската компания. Преди са произвеждали селфи стикове и слушалки за бранда. 

Джаджата засега се продава само в Тайланд и Хонконг за около 50 долара, но вероятно скоро ще бъде достъпна също в Европа и САЩ.

Това не е първото подобно зарядно със стерилизиращи функции - множество подобни излязоха на пазара през последните няколко месеца.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.