Сезонът в Бундеслигата завърши снощи - това е първият шампионат, който беше подновен в пандемията и приключи благополучно в пълния си формат от 34 кръга. При празни стадиони, но това беше предвидено и прието от всички не само в Германия, а и в Западна Европа. 

Шампионът беше ясен отдавна - "Байерн" (Мюнхен). След заключителния си двубой - 4:0 над "Волфсбург", баварците бяха наградени със Сребърната салатиера. Те достигнаха границата от 100 гола, благодарение на попаденията на Кингсли Коман, Микаел Кюзанс, Роберт Левандовски от дузпа и Томас Мюлер.

Полякът пък получи отличието за голмайстор №1.

Местата в Шампионската лига се допълват от "Борусия" (Дортмунд), "РБ Лайпциг" и "Борусия" (Мьонхенгладбах), класирали се от 2-а до 4-та позиция. В Лига Европа от есента ще играят "Байер" (Леверкузен) и "Хофенхайм".

"Фортуна" (Дюселдорф) и "Падерборн" изпадат, а някогашният гранд "Вердер" (Бремен) получи шанс да запази мястото си в елита в бараж срещу третия във Втора Бундеслига. Там шампионатът приключва днес и позицията още е спорна.

Вчера "Вердер" разгроми "Кьолн" с 6:1 в последния мач на легендата Клаудио Писаро, който на 41 години реши да спре с футбола.

Другите резултати от 34-ия кръг: "Борусия" (Д) - "Хофенхайм" 0:4, "Аугсбург" - "РБ Лайпциг" 1:2, "Унион" - "Фортуна" 3:0, "Байер" - "Майнц" 1:0, "Борусия" (М) - "Херта" 2:1, "Айнтрахт" - "Падерборн" 3:2, "Фрайбург" - "Шалке" 4:0.

Сезонът не свършва за всички - на 4 юли е финалът за Купата между "Байерн" и "Байер" (Леверкузен) на Олимпийския стадион в Берлин.

През август пък баварците (почти са си осигурили мястото) и "Лайпциг" ще играят на четвъртфиналите в Шампионската лига. В Лига Европа реванши от осминафиналите имат "Волфсбург", "Байер" и "Айнтрахт". 

Следващият сезон на Бундеслигата е планиран да започне на 21 август и за всички тях почивка на практика няма да има.