"Байерн" (Мюнхен) за осми пореден път стана шампион на Германия - и общо за 30-и. Грандът си осигури титлата два кръга преди края на сезона с 1:0 като гост на "Вердер" (Бремен).

Голът вкара Роберт Левандовски в 43-тата минута.

"Байерн" има десет точки аванс пред "Борусия" (Дортмунд), който е с мач по-малко преди домакинството на "Майнц" в сряда.

Отборът на треньора Ханзи Флик, който замени уволнения Нико Ковач и влезе в престижна листа на наставници, триумфирали като шампиони с "Байерн" и като играчи, има 11 поредни победи за първенство.

Успехът в Бремен не дойде лесно срещу отбор, който води отчаяна битка за оцеляване. В края на срещата Алфонсо Дейвис беше изгонен (два жълти картона), а "Вердер" беше близо да се възползва от това. Домакините направиха пропуски, малко преди последния сигнал на съдията Мануел Нойер показа класата си със зрелищно избиване.

"Байерн" е на финал за Купата на Германия на 4 юли срещу "Байер" и почти сигурен четвъртфиналист в Шампионската лига (3:0 над "Челси" в първия осминафинал).

Ханзи Флик в началото започна като временен наставник, но през април подписа договор до 2023 г. Той наследи Нико Ковач на 2 ноември след унизителното поражение от "Айнтрахт" с 1:5. Тогава "Байерн" беше четвърти в класирането - на четири точки аванс зад тогавашния лидер "Борусия" (Мьонхенгладбах).

Последва преобразяване.

Другите резултати от 32-ия кръг във вторник: "Борусия" (М) - "Волфсбург" 3:0, "Унион" (Берлин) - "Падерборн" 1:0, "Фрайбург" - "Херта" 2:1.