"Ливърпул" е шампион на Англия за първи път от 30 години насам. Тази вечер "Челси" би "Манчестър Сити" с 2:1 и осигури и на теория мечтаната титла за "червените" седем кръга преди края на сезона. 

"Ливърпул" разгроми вчера "Кристъл Палас" с 4:0 на "Анфийлд" и зачака. 24 часа по-късно вече ликува с 23 точки аванс пред детронирания тим на "гражданите".

На "Стамфорд Бридж" Кристиан Пулишич даде аванс на домакините след грешка в защитата на доскорошния шампион. Това стана в 36-ата минута. 

В 55-ата Кевин де Бройне красиво изравни от пряк свободен удар. Малко след това Рахим Стърлинг удари греда - тук "Сити" изтърва пълния обрат, а психологическото предимство постепенно започна да се изпарява. 

"Челси" отново започна да атакува опасно - пропуски направи Мейсън Маунт. Три пъти топката бе чистена от голлинията на тима на Пеп Гуардиола. При последния случай Фернандиньо умишлено игра с ръка - дузпа и червен картон. 

И в 77-ата минута Уилиан реализира от наказателния удар - 2:1 и най-сетне титла за "Ливърпул" около 20 минути по-късно. А "Челси" все пак играеше и за себе си - победата увеличава още повече шансовете му дори за третото място - "сините" вече са само на точка от третия "Лестър".

Други резултати от днес: "Бърнли" - "Уотфорд" 1:0, "Саутхемптън" - "Арсенал" 0:2.

На 2 юли "Манчестър Сити" приема "Ливърпул" и явно ще му направи шпалир, а и предаде по този начин короната. Това е 19-ата титла за гранда от "Анфийлд". Сезонът за отбора на Юрген Клоп приключи - по-рано "червените" отпаднаха от Шампионската лига и турнира за Купата на ФА. През миналата година "Ливърпул" спечели ШЛ. Сега може да мисли за следващия сезон.

Минути след мача в Лондон хиляди излязоха по улиците в Обединеното кралство - най-вече в Ливърпул, за да празнуват. Те пренебрегнаха препоръките за физическа дистанция. Около "Анфийлд" се стекоха много хора и дълго не си тръгнаха.

Целият отбор на "Ливърпул" изгледа мача - начело с Юрген Клоп, и си устрои парти с много шампанско и специални фланелки, направени предварително в чест на титлата. Треньорът и някои от звездите дадоха и тв интервюта, преминали покрай бурни песни и вихрещ се купон.