Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Поредната размяна на задочни "крошета" между обвинения Васил Божков и ръководството на прокуратурата продължи с нарочно изказванее на Иван Гешев по адрес на Божков.

Това бе в резултат на следната поредица от събития:

От сутринта Васил Божков разпространи снимки на водещия разследавнето му прокурор Ангел Кънев пред НАП и съобщи, че държавното обвинение натиска приходната агенция.

После прокурорската колегия на ВСС по време на извънредно заседание се произнесе със специална декларация срещу Божков, която ще разпрати и до ЕК, посолствата на страните от ЕС, Великобритания и САЩ.

Божков пък обяви, че снимките му били пратени от "симпатизант".

Декларацията явно не бе достатъчна за главния прокурор (който, между другото, би трябвало да надзирава и добросъвестна ли е проверкато по сигналите, подадени от самия Божков) и той се изказа, разпространено то пресцентъра ма:

Гешев заяви, че прокуратурата защитава безкомпромисно обществения интерес.

„Многократно съм казвал, че няма недосегаеми лица, независимо дали са  част от Министерски съвет, Президентството, милиардери или социално слаби,  ние сме и ще бъдем подложени на всякакви атаки - медийни или политически, или както в случая с криминален оттенък. Това е част от работата ни“, подчерта главният прокурор, който председателстваше заседанието на прокурорската колегия на ВСС.

„Трябва да е ясно, че ПРБ, прокурорската колегия и главният прокурор ще застанат зад всеки честен, достоен български магистрат, вършещ съвестно работата си, независимо дали е прокурор или съдия, служител или следовател, в случай, когато са подложени на атаки. В качеството ми на магистрат, бих казал, че в този случай има данни за състав на престъпление“, добави главният прокурор.

„В същото време прокуратурата ще бъде безкомпромисна към лица от нейните структури, които осъществяват дисциплинарни нарушения или състави на престъпления. ПРБ не прави разлика между лицата, които са нарушили закона и няма да правим такава, включително и ако те са част от съдебната власт“, заяви Иван Гешев.

 „Времената са променени. Някои хора са застинали в 80-те и 90-те години, когато общественият и политически живот се въртеше около "Магурата". Българските граждани искат справедливост и прокуратурата прави всичко възможно  да изправи пред българския съд хората, които са нарушили закона. ПРБ е част от този процес за справедливост, който очакват гражданите“, заключи главният прокурор.

Препратката му бе столичното заведение "Магурата", на бул. "Витоша" - средище най-вече на дребни измамници и "чейнджаджии", откъдето се смята, че са тръгнали голяма част от изкласилите после "сенчести" бизнесмени. За "магураджия" се смята и самият Божков. 

Ключови думи

Коментари

 's picture

Pen40

Магистрат ли?

"В качеството ми на магистрат, бих казал, че в този случай има данни за състав на престъпление“. Толкова за "качеството" му. За съжаление главният ни прокурор пък е застинал в милиционерската школа и никога няма да достигне ниво на магистрат.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Въх магистрати нашички, всите калинки, че и чак малинки..

.Ма тоз ВСС и Гешефткото кво са мотат.. За възможно, евентуално, ама може би и т.н. състав на престъпление.. Направо 19-то обвинение - за убийство с фотоапарат, на Черепа да отварят.. Ми то фотоапарата си е страшно оръжие.. Що политици и апаши е убил.. Ама в белите държави.. Дето за съмнение за плагиатство на жената.. Мъжа-министър си хвърля оставката..
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

магурата !

А Каскетов като да е управител на Магурата !- назначен от един толуп! тоя каскет най-вероятно ще последва съдбата на назначилия го !

Вълко Червенков

Други са застинали около Априлския пленум на партията - кърмилница от 1956. Сега е преименувана ГЕРБ.

други

са застинали около милицията.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.