Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, обвини Григор Димитров, че е нанесъл голяма вреда на семейството му, Сърбия и Хърватия.

Причината за острите думи са преждевременното прекратяване на веригата "Адрия тур", организирана от световния номер 1 в тениса в страните от бивша Югославия. Преди финала в Хърватия Григор Димитров обяви, че е заразен с коронавирус.

След това бе проведено масово тестване на участници и треньори, след което стана ясно, че сред заразените са Кристиан Гро (треньорът на Димитров) и физиотерапевтът Алгис Христов, Новак Джокович и съпругата му, неговият фитнес наставник, Борна Чорич (последният съперник на българина), Виктор Троицки и бременната му половинка.

"Защо това се случи? Защото Димитров вероятно дойде заразен отнякъде. Не беше тестван тук, взеха му проба на друго място. Това не е хубаво. Но... Какво да се прави. Нанесе голяма вреда на Хърватия, на нашето семейство и на Сърбия", заяви Сърджан пред хърватската телевизия RTL, цитирана от bTV.

Сръбски медии разпространиха информацията, че Димитров е отказал два пъти да се тества за COVID-19 по време на минитурнирите с благотворителна цел, организирани от Джокович. Според тях българският тенисист се е чувствал зле при пристигането си в Хърватия, но е подценил ситуацията.

Между двата турнира - в Белград и в Задар, Димитров беше за кратко в Хасково, където проведе открита тренировка, срещна се с кмета и с местни деца. В родния му град обаче все още няма положителна проба от контактните лица на Гришо. Сред тях са родителите му, кметът, журналисти, неговият мениджър и т.н.

Малко по-късно Георги Стоименов, мениджърът на първата ни ракета, опроверга пасанията, че два пъти е отказал тестове:

"Във връзка с казаното от бащата на Новак Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус.

Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на турнира и да създадат правила, които да се следват.

Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия."

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Като е баща на Джокович, да

Като е баща на Джокович, да не би да не е тъпанар. Обвинява без доказателства. И обратното може да е вярно (ама дебила го пропуска) - Джокович да е заразил Димитров. Твърденията "тоя зарази оня", когато са без категорични доказателства са първосигнален примитивизъм, дължащ се на собствена тъпотия.
Nikolaj  Velichkov's picture
Nikolaj Velichkov
nvelichkov

Относно Сърджан

Тъпанар е. Поредният тесногръд селяк. Това че сина му е звезда, не значи, че той е някакъв медицински или какъвто и да било капацитет. Да са живи и здрави им пожелаваме от братска България и да изкарат леко.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Твърде самонадеяно и

Твърде самонадеяно и възмутително изказване, което граничи с клевета на един не специалист по специална тема. Впрочем още преди да е известно, че Димитров и Джокович са заразени световният тенис - тенисисти и специалисти, осъдиха много остро самата идея за организиране на такъв турнир, а тя е на Джокович, не на Димитров!!!!!!!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.