Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Хасково продължава тестването и поставянето под карантина на лица, контактували с тенисиста Григор Димитров, който в момента се лекува в Монако от коронавирус. До момента от всички тествани няма хора, които да са дали положителни проби на PCR тестовете, съобщи БНТ. Сред тях са родителите му.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова заяви, че са издирени 12 лица, които са били контактни на Григор Димитров. Всички помещения и тенис кортове са били дезинфекцирани, а късно през нощта тренировките са продължили. Работата на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) продължава и всички, за които има данни, че са били в близък контакт с тенисиста, ще бъдат поставяни под карантина.

Имало е голямо текучество през деня на кортовете. Областният управител не успя да каже точна бройка колко са били контактните лица. Тя увери, че тези, които са били на достатъчно разстояние от него - публиката, няма да бъдат карантинирани, но трябва да следят състоянието си.

"Епидемиологичната обстановка в нашата област не налага масово тестване на хора, тъй като за целия период имаме само 38 положителни проби, от които 5 в момента са активни, но не са хоспитализирани", заяви областният управител.

Коментари

Иначе казано,....

...Григор се е заразил на турнира. По-скоро на дискотеката.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.