Колкото и тягостна да е историята с КТБ, в нея има и нещо положително. Тя показва кой всъщност защитава интересите на българските граждани и банкови вложители в частност.

Българското правителство? Не. Българският парламент? Не. Българската народна банка? Не. Българските партии? Не. Българските регулаторни органи? Не. Българската прокуратура? Не. 

Всички те, заедно и поотделно, позволиха 4,2 милиарда лева да изчезнат безследно. И месеци след това никой да не знае къде и как точно са изчезнали. Никой от тях не направи нищо, за да бъде спазено европейското законодателство да бъдат изплатени гарантираните влогове на спестителите в КТБ.

Всичките им маневри досега се въртят около едно - да не разберем какво е ставало в КТБ  и как с публични средства да запушат дупката там. Последният шедьовър на мисълта им беше БНБ да напечата пари за целта. Т.е. да направи точно това, което Валутният борд забранява. И тия утре ще ни водят към еврозоната...Kleta majka Bulgaria :(

Дали пък не се опитват да разклатят и последната действаща институция у нас, която а такава, защото не са я правили български ръце.

Днес Европейската комисия пак им каза, че номерът няма да мине. 

“Всички законодателни поправки, които могат да бъдта предложени, не бива да нарушават независимостта на централната банка или да й налагат каквито и да са задължения да осигурява ликвидност и/или да рекапитализира кредитни институции с отрицателни собствени средства”, каза пред Клуб Z говорител на Комисията.

 Те обаче опитват. Дали номерът ще мине. Зер за опит пари не вземат. Дали пък тъй, както сме се излегнали в Европейския съюз, не можем да си крадем, все едно че сме още в Съветския?. Дали не можем да я караме както преди, бидейки евроатлантическо мнозинство?

#Кой (ни) тества. Така тества преди, дали ще може да запази мораториума върху земята. Така тества, дали ще може да прокара "Южен поток" по руските закони и маниери, или да си прострои АЕЦ-Белене. Така тества колко българи ще подкрепят Путин за Украйна.

Клети вложители в КТБ, трябва да ви доверя нещо. ЕС не е най-добрият ви приятел. Той остана единственият ви приятел. Ама да ви върне окраденото не чакайте. Защото спасението на давещите се ... по -нататък си го знаете.