Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От втория опит Слави Трифонов вече официално има партия. Софийски градски съд постанови днес вписване на Има такъв народ в публичния регистър.

За разлика от предходния опит на шоумена, този път СГС приема, че "са изпълнени всички законови изисквания, молбата за регистрация е основателна и процесуално допустима. Символът на партията също не противоречи на нормата на закона."

Решението все пак подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок (прокуратурата също участва в този вид производства, макар че при първия опит за "Има такава държава" малко странно прокурорът настояваше тя да бъде вписана, а съдът не позволи, б.р.).

По делото служебно са изискани справки за това дали няма регистрирана политическа формация или парламентарна група с такова име, или абревиатура. Този път и логото отговаря на изискванията. На учредителното събрание пък са присъствали 808 души, повече от изискуемия по закон минимум за кворум от 500 души. Партията има устав и всички останали нужби атрибути. Неин председател, разбира се, е Трифонов.

Председателят реагира чрез фейсбук профила си:

"Днес, 22 юни 2020 година, Софийски Градски Съд регистрира партия "Има такъв народ".

И понеже мразя да казвам "хоп" преди да съм скочил, сега просто ще се засиля…

И най-важното – знам, че има такъв народ!

И искам да кажа на всички, които харесват или не харесват партия "Има такъв народ" – уверен съм, че благодарение на всички вас, това начинание ще има успех."

Припомняме, че през декември миналата година Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на прясно учредената партия на Трифонов, носеща обаче името "Няма такава държава". Логото на формацията бе синя ръка, като в дланта й бе изрисуван трибагреникът. Което спъна регистрацията. А не името.

Мотивът на съдебния състав бе, че „Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката. Според съдебния състав представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва формирания по-горе извод, че „интегрираните цветове бяло, зелено, червено“ биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката.

Относно името на партията съдът прие, че "изразът "няма такава/няма такъв …" би могъл да е противен на добрите нрави, само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида.

Забележителното тогава бе, че прокуратурата не протестираше регистрацията на партията.

След този отказ се наложи свикване на ново учредително събрание, промяна на името и логото. Новото лого на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон.

 

Коментари

....

Имам известни съмнения за подбудите и евентуалното поведение на тази поредна родна партия, тъй като един от най-близките хора на г-н Трифонов - Иво Сиромахов - в едно свое интервю наскоро по повод поредната си книга каза, че България е разлагащ се труп. Така че ако това са идеолозите на "Има такъв народ", какво точно искат да променят в трупа?
 's picture

Питащият

Чалгаристан

Чалгаристан си заслужава както Борисов, така и останалите в този парламент . Тъпият български народ си заслужава кочината и още един или няколко боклук в парламента нищо няма да променят . Няма реална опозиция на Мафията , нито тази поредна партия ще е точно опозиция . Ами те искаха да я бетонират с оня референдум за мажоритарни избори . Може да е било от глупост, но едва ли .

....

Мисля, че не е лоша идея да се проведе анкета сред населението как да бъде наричана страната ни, за да се спрат спекулациите на тази тема: - Чалгаристан; - Булгаристан; - Територията; - Бълхария; - България; - друга опция по желание.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Честито българи!

Днес се роди още едно руско отроче! И за него трябва да осигурим светло финансово бъдеще! Стягайте коланите!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.