Прокуратурата разпитва снощи три часа като свидетел Пламен Узунов, правния съветник на президента Румен Радев за разменените съобщения между него и обвиняемия за незаконен внос и преработка на отпадъци Пламен Бобоков, предате телевизия "България от еър". 

"Извърши се проверка вкъщи и съм дал ... мидсля че една флашка и мобилните си телефони", каза Узунов, цитиран от телевизията. "Имам процесуално качество свидетел. Нямам от какво да се притеснявам. В момента се опитва да се измести основната тема в държавата, като се пришиват такива неверни неща".

На въпрос на репортери каква е основната тема в държавата Узунов отговори:

"Ами не знаете ли? Благодаря ви за вниманието".

Адвокат Михаил Екимджиев коментира днес по бТВ започналата вчера проверка на Узунов за търговия с влияние в досъдебното производство срещу Пламен Бобоков.

"Това е едно гнусно продължение на този сапунен сериал, който се развихри още от времето, когато прокуратурата пусна - нерегламентирано и, според мене престъпно -  други записи на президента Радев с негов бивш колега - главнокомандващия на военновъздушните сили", каза Екимджиев.

"Твърдя, че тогава прокуратурата извършиха престъпление", добави той.

Според Екимджиев обвинението е дало лош пример и се намираме в нелеп сценарии, във "филм, в който няма добри герои".

"Засега само прокуратурата с апломб казва кой е престъпник", каза адвокатът.

Данните за комуникацията между Узунов и Бобоков са оскъдни и става дума за трудно доказуемо престъпление със сложен състав, добави той.

Екимджиев каза и че смята за истински изтеклите в интернет  предполагаеми записи на премиера Бойко Борисов и че твърденията на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков за корупция във високите етажи на властта трябва да се проверят.

Той се позова на случаи от международната практика, при които разкрития на вътрешни хора са водили до удари срещу мафията и организираната престъпност.