Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Facebook свали реклами от кампанията на президента Доналд Тръмп в четвъртък за нарушаване на политиките на социалната мрежа срещу „организираната омраза“, предаде "Бизнес инсайдър".

Рекламите подкрепяха призив на Тръмп да бъде обявено крайнолявото движение "Антифа" за терористична организация. Рекламите съдържат снимка на обърнат надолу червен триъгълник, който специалистите по символи твърдят, че нацистите са използвани през Втората световна война, за да отбелязват политическите затворници в концлагерите.

Рекламната библиотека на Facebook показва, че рекламите, платени от комисията за набиране на средства за кампанията на Тръмп, за първи път са започнали да излизат в мрежата в сряда.

Свалените реклами заклеймяваха „опасни банди от крайно леви групировки“ за „убиване на нашите градове и за бунтове“ и съдържаха връзка към петиция за подкрепа на Тръмп. Две други реклами - които използват една и съща формулировка, но не включват червения триъгълник - остават активни във Facebook.

„Премахнахме тези публикации и реклами за нарушаване на нашата политика срещу организираната омраза“, се казва в  изявление Facebook . „Нашата политика забранява използването на символа... за отбелязване на политически затворници без контекст, който да осъжда или обсъжда символа.“

Това е първи случай, в който социалната мрежа цензурира съдържание на американския президент. При последното спорно съобщение на Тръмп Twitter го премахна, но Зукърбърг обяви, че няма нищо нередно в него и го остави на платформата си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.