Американският президент Доналд Тръмп обяви, че полицията в страната не е била "третирана справедливо" и защити белия полицай, застрелял чернокож по-рано в Атланта, след като служителят на реда беше обвинен в убийство, предаде Франс прес, цитирана от Фокус.

Гарет Ролф бе обвинен за убийството на афроамериканеца Рейшард Брукс, когото той застреля в гръб. Според свидетели след това полицаят ритнал Брукс в гърба, докато той кървял на земята.

Този нов смъртен случай дойде на фона на това, че Америка се тресе от протести след убийството на чернокожия Джордж Флойд от белия служител на реда Дерек Шовин в Минеаполис, Минесота, преди около месец.

"Смятам, че ситуацията е ужасна, но не може да се съпротивляваш на полицейски служител", заяви Тръмп пред "Фокс нюз", докато коментираше смъртта на Брукс. "Надявам се с него да се отнесат справедливо (Ролф), тъй като полицията не бе третирана справедливо в тази страна. Но отново - не може да се съпротивлявате на полицай по подобен начин. Те са се озовали в много ужасен спор и вижте как свърши всичко. Много лошо", допълни президентът.