Лидерката на БСП Корнелия Нинова отказа да коментира твърденията на премиера Бойко Борисов, че президентът Румен Радев го следи с дрон. Пред БНТ тя определи това твърдение като "вицове".

"Нито е наша работа, нито имаме интерес, нито каквото и да е от този казус ни занимава", заяви Нинова.

Тя обаче коментира изтеклия преди дни запис, за който се твърди, че се чува гласът на Борисов. Този глас отправя цинични коментари към личността на председателката на парламента Цвета Караянчева.

"Първата ми реакция, когато чух записа, беше като жена, не като политик. Искам да кажа нещо на българските жени. Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме мисирки, нито така, както ни нарича премиерът. Гледаме деца, имаме семейства, гледаме дом, работим, имаме си чест и достойнство. Искам българските жени да защитя и да се обърна към тях да си пазим достойнството от подобно поведение", заяви Нинова.

Според нея Борисов може да бъде свален от власт с политика и алтернатива, а не с компромати. Нинова заяви, че последните случаи със записите и снимките показват, че България не е европейската развита икономическа социална държава с разделение на властите, с ред и правила за правене на бизнес. 

"България има нужда от промяна и тя е възможна. В България може да има ред, може да има правила, може да има социална политика и развита и икономика", каза още Нинова. 


Тя отрече твърденията на ГЕРБ, че именно БСП е част от паралелната държава.

"Обвинението, че ние сме паралелна държава, е най-малко несъстоятелно. Лично, ако ме питате, опитвам се чрез политиката, която предлагаме, да има доверие в БСП", каза Нинова.

И допълни, че властта, а не опозицията има ресурс да изгради паралелна държава.

Нинова коментира и вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Според нея в това заседание са се обсъждали някои важни неща, като намерението образованието да бъде свързано с икономиката. Тя изрази тревога за това, че няма да се удължава платеният отпуск на родителите, които гледат децата си по време на кризата.

"Няма конкретни мерки или политики за нарастващите безработни. Те са близо 200 000", каза още Нинова.

И допълни, че освен дългосрочните мерки трябва да се мисли и за кризата в момента.