Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Инвеститорите, чийто е "подпорният строеж" на Шофьорския плаж в местността Апепу - "Алепу вилидж" и строителят "ГБС турс" - обявиха в нарочна позиция, изпратена до медиите, че "на всички организации и личности, които с думите и поведението си уронват престижа и доброто ни име, ще бъде потърсена съдебна отговорност".

Позицията идва, след като в понеделник прокуратурата съобщи, че оспорва издадено разрешително за строеж на пословичния вече комплекс на самия плаж, който - както е известно - се строи първо като укрепително съоръжение за свлачището на Шофьорския плаж. Съобщението на държавното обвинение следва възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП) проверка за законността на строежа, която трябваше да бъде направена от началника на Дирекцията за национален строителен контрол. Припомняме, че ДНСК прави вече редица проверки на градежа край езерото Алепу, като не откри нарушение и за първия етап - въпросното брегоукрепително съоръжение, бе издаден акт 16. 

Инвеститорите заявяват, че към момента не се извършват никакви строителни дейности на обекта. И заявяват, че разчитат на "компетентната позиция на прокуратурата и съда" за установяване на "фактите и тяхната законосъобразност". 

Ето и пълния текст на съобщението, изпратено до медиите: 

ПОЗИЦИЯ НА „АЛЕПУ ВИЛИДЖ“ И „ГБС ТУРС“

Приемаме с разбиране предприетите действия на всички компетентни държавни институции, както и бързата реакция на прокуратурата във връзка със строителството в местността Алепу.

Искаме да подчертаем, че към момента на обекта не се извършват строителни дейности.

Уверени сме, че единствено компетентната позиция на прокуратурата и съда е в състояние да установи фактите и тяхната законосъобразност.

На всички организации и личности, които с думите и поведението си уронват престижа и доброто ни име, ще бъде потърсена съдебна отговорност.

Коментари

Инвеститорите на Алепу....

...да си затварят големите усти и да си вдигат дърмите, за да не заиграе дървен господ.

Инвеститорите

не са виновни! Виновни са община Созопол и РДНСК.... Показаха ли идейния проект с 10-тина етажния хотел, градинки, алеи, храстчета, пейки....

Местообитание за мисирки

Тея момчета май се канят да съдят барба Бокос. Само той нарече свлачищния хотел "местобитание за птици".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.