Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Съдът и прокуратурата изпълниха политическа поръчка с отказа да регистрират партия "Нормална държава". Системата ни наказа, защото доказахме, че ни се водим, ни се караме".

Това заяви лидерът на партията Георги Кадиев пред бТВ. Той влезе в 43-тото Народно събрание като депутат от БСП, но беше изключен от партията и остана в парламента като независим депутат. По-късно учреди "Нормална държава". 

"Аз бях депутатът, който внесе проекта на омбудсмана за промени в Избирателния кодекс, вероятно за това го отхвърлиха", припомни Кадиев.

Той изтъкна, че съдът е регистрирал изключително бързо "Да, България" на Христо Иванов. Кадиев заяви, че не е против тази регистрация, но упрекна съда, че мери с двоен аршин.

Бившият соцдепутат заяви,че няма да се връща в БСП. Според него в един момент левите формации ще се обединят, но все още не е дошло време за това.

Преди два ни Върховният касационен съд (ВКС) окончателно отказа регистрация на "Нормална държава". В края на ноември 2016 г. Софийският градски съд пръв отказа да впише формацията в регистъра на политическите партии с аргумента, че в устава не са вписани целите на политическата партия, което е изискване на Закона за политическите партии.

Решението е окончателно и формацията на Кадиев няма да може да участва в предстоящите на 26 март парламентарни избори.

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Сори, пич

който тича по бойкови поръчки за кметските избори, като падне бойко бива наказан с шамарчета.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.