Задочният разговор между централата на СДС и нейния лидер Божидар Лукарски и структурата на СДС в район "Красно село" в София продължава. Седесарите от столицата поискаха оставката на председателя си, който е и министър на икономиката в оставка, след президентските избори. От "Раковски" 134 обаче отвърнаха, че декларацията не била подписана от всички представители на партийния клуб.

Днес СДС-Красно село реагира отново остро и обвини председателя, че си служи с "манипулативни и неверни твърдения". Причината - интервю на Лукарски пред БНР отпреди два дни, в което синият лидер твърди, че поисканата му оставка от партийната структура е "просто едно мнение във Фейсбук, написано от председателя". Той се казва Пламен Антов.

"Изразеното в декларацията (за оставка на Божидар Лукарски - б.а.) е твърдото убеждение на членовете на СДС-Красно село и е изцяло подкрепено от Председателя и всички членове на Общинския съвет на СДС-Красно село. Изразявам своето и на общинското ръководство недоумение от думите на г-н Лукарски. Недостойно е председател на политическа партия да си служи с манипулативни и неверни твърдения", пише в новата декларация.

От синия клуб отново настояват лидерът на партията "да поеме лична отговорност за състоянието на партията" и заявяват, че още мнението им не се променило и не искат извинение за него.

Засега няма нов отговор от "Раковски" 134.