Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украйна може да изправи пред съда още един български наемник, сражавал се в Донбас, съобщи специално за Клуб Z депутатът Антон Герашченко - съветник на вътрешния министър Арсен Аваков.

Красимир Дечев

Става дума за Красимир Дечев, 30-годишен, от Велико Търново. Преди малко повече от месец той се е готвел да влезе от Украйна в Русия, откъдето евентуално да се отправи за България, гласи информация на Центъра "Миротворец".

КИЕВ ТЪРСИ БИЯЧ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО ЗА УБИЙСТВА В ДОНБАС

Само няколко часа по-рано Герашченко обяви - пак пред Клуб Z, че властите в Киев ще поискат да им бъде предаден Георги Близнаков - един от четиримата задържани за побой с телесни повреди на Околовръстното шосе край София. Центърът "Миротворец" съобщи, че Близнаков (46 г.) е издирван за това, че е бил наемник в проруски батальон в самообявилата се Донецка народна република (ДНР), участвал е в убийства на украински граждани и в мъчения на военнослужещи от бившата съветска република.

Красимир Дечев също е бил наемник в ДНР. Служил е в Първа Славянска бригада на територията на самозваното държавно формирование.

През декември 2015 г. и в началото на тази година той е бил в Донецк. Искал да се уволни и да премине в Русия, откъдето да се прибере в България. Имал обаче доста проблеми с издаването на транзитна руска виза, която все пак в крайна сметка получил.

Всичко това става ясно от диалог на Дечев с приятел на име  Муслим Абумислимов в руската мрежа "В контакте". От разговора, започнал миналото лято и воден допреди две седмици, се разбира, че Муслим също е бил доброволец в бригадата, след което отпътувал за Москва.

ДЕНИС ПУШИЛИН: БЪЛГАРИ ВОЮВАТ НА СТРАНАТА НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ В УКРАЙНА 

Красимир пише доста лошо на руски език и почти никога не улучва падежите. Той съобщава на 24 януари, че най-после е получил руска виза, за която е дал много пари. Муслим пита дали смята да отиде в Москва или да си иде в България.

"За да се озова у дома, трябва през Русия", отговаря Дечев. Така звучат думите му, преведени буквално от неговия руски. Оттогава в мрежата няма информация за местонахождението му.

Преди да иде да се бие в Украйна, Дечев е живял в Лондон, където е бил директор на фирмата Dechev LTD. Тя е създадена на 4 декември 2013 г. и закрита две години по-късно.

Антон Герашченко не разполага засега с информация дали търновлията е извършвал престъпления като тези, които се приписват на Георги Близнаков. Украинският депутат обаче изтъкна, че наемничеството в Украйна е забранено и подсъдимо по нейните закони.

"Миротворец"  е включил в списъка си общо петима български граждани, съобщи за Клуб Z неговият директор Роман Зайцев. Пълното му название е Център за изследване на признаците за престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира, сигурността на човечеството и международния правов ред "Миротворец". ако използваме познатите ни от съветско време абревиатури, той ще се изписва по следния начин:

ЦИППНСУМСЧМПР "Миротворец"

Центърът е създаден с помощта на прозападното правителство в Киев преди малко повече от година. Той събира и предава на властите сведения за проруски терористи, сепаратисти, наемници, военнопрестъпници и убийци, каза Зайцев.

 

Кои са другите трима българи в списъка

 

Кои са другите трима български граждани с досие в "Миротворец" освен Георги Близнаков и Красимир Дечев?

Дмитрий Петков участва в демонстрация в подкрепа на сепаратистите
пред парламента. Той носи флаг на Луганскта народна република.

Единият е  Дмитрий Петков (вероятно малкото име е Димитър) от София, 37-годишен.

Според "Миротворец" той е помагач на терористите, както украинските власти наричат проруските сепаратисти. Петков участва редовно в масови акции в София в подкрепа на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) и води активна антиукраинска агитация. В периода 1985-1995 г. е учил в 44-о столично училище "Неофит Бозвели", гласи събраната за него информация.

Иван Янчоглов

Живеещият в Бургас Иван Янчоглов е обявен за помагач на бунтовниците, а не на терористите. Занимава се с антиукраинска пропаганда, твърди "Миротворец". Той е украинец с българско гражданство. Възможно е да е от български произход.

Янчоглов е на 55 г. и завършил средно образование в село Новое Тарутино в Одеска област. След което е завършил Военното тилово училище в град Горки (днешния Нижний Новгород в Русия).

Има двама сина, които са военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация.

И накрая следва най-голямата изненада. Последна в списъка с българските граждани на "Миротворец" е депутатката от "Атака" Магдалена Ташева. Провинението й е, че е била международен наблюдател на непризнатите от Запада избори в ДНР през 2014 г. Освен това, тя фигурира под номер 2 в списъка на подлежащи на санкции хора, които нямат право да влизат в Украйна, защото с действията си застрашават нейната сигурност и помагат на терористите.

Изглежда, съд заплашва само двамата български наемници, и то само ако вината им бъде доказана. Поне този извод може да бъде направен от изказванията на Антон Герашченко.

Магдалена Ташева си е сложила руска Георгиевска лента. Депутатката няма право да стъпва
в Украйна, понеже е смятана за заплаха за сигурността й. Снимка Веселин Боришев

 

Как работи Центърът "Миротворец"

 

Вече стана ясно, че той събира сведения за наемници, сражавали се на страната на сепаратистите в Украйна, за помагачи на сепаратистите и за хора, провежгдащи агитация срещу прозападните власти.

"Много хора ни помагат да събираме тези сведения. Правим обстойна проверка и ги публикуваме. И оттук нататък те спират да ни интересуват. Всичко вече е в ръцете на следствените органи. Те решават кой да бъде даден на съд и за какво", каза директорът Роман Зайцев.

Той призна също, че е имало случаи, когато хора са били вкарвани погрешка в базатна данни на "Миротворец". Веднага след като това се изяснявало, те били премахвани и получавали извинения. Но случаите били твърде малко на брой.

Ключови думи

Коментари

безродници

Кани (Канибалката Ташачева от Атака) спокойно може да бъде съдена и в България, за популяризиране на канибализма като взаимоотношения в обществото и достижение по йерархическата стълба на Путкинизма.

Събират се досиета на престъпници в Украйна и Сирия.Някога ще бъдат изправени пред международен съд!

Да ги показват мутрите им само на наемниците от българска страна а може да мине Азраил и да си ги събере един по един с наша помощ. :)

запорожец

и Ташакова ли е воювала в Донбас, а аз се чудя защо липсваше в парламента по едно време,.....?!

Атака!!!

Ташакова може и да не носи оръжие, само да се появи на фронта и с физионамията си ще сее ужас,.....ха ха ха

...

Ако Бедров е от другата страна с конската си физиономия ефекта ще е неутрализиран!

гяур

Несъмнено е крайно патриотично от ваша страна, КлубЗ, да наричате българските ДОБРОВОЛЦИ в Донбас "наемници" - с жаргона на репресивния хохолски център със сатиричното заглавие "Миротворец", организиран за саморазправа с граждани, несподелящи фашисткия му наци шовинизъм. Откога черните списъци на шпицкомандите се наричат "база данни"? Ясни са демократичните и либерални критерии на наци центъра: щом чужд политик е наблюдател на "непризнати от Запада избори", значи е враг на народа. Откога суверенните държави трябва да чакат да бъдат "признати от Запада" или която и да било чужда сила, за да могат да упражнят правото си на самоопределение? Или някои са по-суверенни от други? За едни аверчета от Косово питам.

Българин

Какви ти "доброволци" бе, човече? Колкото и да пишеш глупости колко те са добри и колко украинците са лоши, ние нали си го видяхме този Георги Близнаков по нашата си телевизия! Това също ли е пропаганда? Хубавичките, чистички, благороднички охранители ги видяхме как бият и българи по магистралата, щото са много велики?

Аркан

Разбирам наемник срещу косовари, сирийци, либийци, обаче да отидеш да избиваш украинци!!! Това е голямо престъпление срещу историята, славянството и православното братство. Плюс това, хиляди украинци са загинали за свободата на България, идва 3 март. А ние за благодарност пращаме наемници и цепим украинската земя и разпалваме братоубийството на украини и руси! 100% зад Златко Баретата прозира Пеевски. Това само противен антибългарски башибозук може да го прави!

Нали изчадие. За всички други може да бъдат убивани, и това такива като теб го аплодират. Но инак когато други тръгнат да ви убиват е било престъпление срещу историята. Я връй на макя си у пундата и лигаво мекотело.

Соня

Отличен материал! Браво! (само ви моля да не използвате щампи като "прозападно правителство". Определено е по-добре от "хунта", но си е щампа)))

Български офицер

Всичките боклуци са от Червено котило на Червените каскети от 9.Септември.1944 г......... ! ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ от Наказателен взвод !

Любомир

ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ от Наказателен взвод за тебе , продажник !

Айвън Бедроу

"Той призна също, че е имало случаи, когато хора са били вкарвани погрешка в базатна данни на "Миротворец". Веднага след като това се изяснявало, те били премахвани и получавали извинения. Но случаите били твърде малко на брой." т.е. това е украинската версия на "сирийската обсерватория за правта на човека" .... хора помагат, пращат снимки а полуграмотни (като гледам дизайна на сайта) IT-та от киев правят "база данни" ... и колко точно реални съдебни процеса има организирани по тази схема? това да не е 41-ва ... идва вермахта и бандера да се разпищоли ... новия вермахт (US army) е далече а насраните Украински войни вместо да се бият като мъже в донбас седят на компютрите и попълват "бази дании" ... ай сиктир бе ...

А проруските наемници като тези български помиари те ли са големите бойци бе? Че са убивали украински граждани задължително невъоръжени и украински войници пленени. И ми обясняваш че това е руският героизъм. Ако искат и тук да се случи същото няма проблем ще ги изтържем веднъж и завинаги руско копеле такова. И Америка която реално в момента ви пази задниците от саморазправа, понеже огледалното и копие Русия е изпаднало в несъстоятелност както винаги, дори и те няма да ви спасят копеле продажно. Не дразнете лъва овчи глави слънчасали, че със сигурност не сте лъвовете а сте овцете.

Христянин в действие

Участитето в незаконни въоръжени формирования се наказва и по българското законодателство. Въпроса е, че до момента "службите" само малчаливо си ги наблюдаваха. Предполагам всяко едно лице от т.нар. доброволци е на ясно, че в бъдеще е твърде вероятно да бъде третирано като заплаха за националната сигурност с произичащите от това негативи. Ако някой не е разбрал България е в ЕС и НАТО и особенно около второто могат да започнат едни танци.

И Ташачко Червеноарменков от БСП (съименика на Ташакова от Атака) си връзва георгиевска лентичка на мъжкото достойнство - има и снимки! Украинците още ли не са го поискали? Ако трябва и Вольэн и Чуколына да вземат, защото тука не могат да ги осъдят!

Ами..,

"Управляващите" Украйна в момента,упражняват най-страшния фашизъм в историята на човечеството.Обезумяли и настървени за власт престъпници тормозят и избиват невинни хора.А украинците бяха герои във втората св.война.Сега всеки опит да им се помогне се третира като заплаха за държавата.Щом една изключително ерудирана дама като г-жа Ташева с нейната лентичка е "заплаха за сигурността на Украйна",нещата са очевадни.Негодниците вече се плашат и от сенките си...Тежко и горко на Украйна....

Ъъ

Пиндоските лизачи нещо изпълниха форума.Само изнасиления илиян василев липсва.Мишоци това там си е война,и такива с големи езици като вас немат работа.

Ооо

Ами като е война, защо не отидеш да се биеш и ти, червен педераст?

АРЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, СИБИР!

alcom4

"Миротворец" е МНОГО ПОЛЕЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ !Трябва да се поучим от опита на украинците и ние да си създадем така ва организация у нас в България ,за борба с "5-та колона" ,на Русия и мрежата от агенти ртуски и български,а и борба с вредителството ,което вършат старите комнуняги срещу страната ни !

Йосиф В.

Опа, вече има готови да правят списъци с вргове? Това не беше ли челния опит на др. Сталин? Нормално е за хора, които четат анализите на сашо-11. Само гледай да не объркаш нещо списъците, пикльо.

Пиетро Потрошенко Яйценьок

Е тука слагам бас с всички смели борци срещу Вовката Путин, че няма да има нито един екстрадиран за Украйна и на финала ще се окаже някаква укрофашистка партенка този целия цирк на украинската обсерватория на миротворците. Това е по-зле скалъпено и от сайтовете на пеевски. Цялото ви реване срещу кафявите медии на тоя и ония е жалко. Клуб Z е дъното, въпреки писъците на бедров срещу кафявото. Когато си до ушите потопен в лайна, просто не ти прави впечетление. Дори не чак толкова кафявата медия на сингапурската пенюга от разград скри тази новина бе. Ставате място на което откровени фашаги вече са готови да пишат списъци с лошите. Утре ще започнат да правят бази данни с цигани. или с имигранти. рано или късно всяка дясна концепция приключва с някакви списъци.

Христянин в действие.

С оглед измененията в НК трябва да те предупредя че губиш баса. Дори да не бъде екстрадиран в Украйна нищо не пречи да бъде осъден и у нас. НК чл 108 ал. 1 изменение и допълнение от 17.09.2015 който гласи : (6) Български гражданин, който излезе през границата на страната с цел да участва в престъпление по ал. 1 – 4, включително против друга държава, се наказва с лишаване от свобода до десет години. А списъци има - дишай спокойно.

Христянин в действие

Чл. 108а. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г., доп., бр. 74 от 2015 г.) Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или пропусне нещо в кръга на неговите функции, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, чл. 143, чл. 143а, чл. 216, ал. 1 и 5, чл. 319б – 319г, чл. 326, чл. 330, чл. 333, чл. 334, чл. 337, чл. 339, чл. 340, чл. 341а, чл. 341б, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, чл. 350, чл. 352, ал. 1, 2 и 3, чл. 354, чл. 356е, чл. 356з, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт - с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Христянин в действие.

Доброволците в незаконни формирования е добре да прочетат това: Чл. 108а. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г., доп., бр. 74 от 2015 г.) Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или пропусне нещо в кръга на неговите функции, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, чл. 143, чл. 143а, чл. 216, ал. 1 и 5, чл. 319б – 319г, чл. 326, чл. 330, чл. 333, чл. 334, чл. 337, чл. 339, чл. 340, чл. 341а, чл. 341б, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, чл. 350, чл. 352, ал. 1, 2 и 3, чл. 354, чл. 356е, чл. 356з, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт - с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. изменение и допълнение от 17.09.2015 който гласи : (6) Български гражданин, който излезе през границата на страната с цел да участва в престъпление по ал. 1 – 4, включително против друга държава, се наказва с лишаване от свобода до десет години.

леля Ви Нешка

другарката Мъдева е голем пич ,,, кат Ники КАПУТЯ

кики

Още един ли? Че кого осъдиха, даже искане за екстрадиция няма оше., А и тоя яко са го закъсали,щом съдят по данни на някакъв сайт:)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.