Дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете все пак ще могат да възобновят дейността си от 15 юни. Това стана след като здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която отмени първата забрана, издадена в петък. В нея се казваше, че те остават затворени до 30 юни.

За отмяната стана известно от прессъобщение на Българската асоциация на заведенията. Оттам заявяват, че след спешен разговор с премиера Бойко Борисов са получили уверение нощните заведения да могат да отворят още от 15 юни. А премиерът им обяснил, че това било "техническа грешка".

"Българската асоциация на заведенията желае да ви уведоми, че след спешен разговор с премиера Бойко Борисов, получихме уверение, че техническата грешка във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването, съгласно която до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове, ще бъде отстранена. Така нощните заведения ще отворят на 15 юни, както беше обещано.", заявяват от асоциацията.

И не пропускат да благодарят на премиера „за бързата реакция и поредната подкрепа, която оказа на най-засегнатия бранш.”

Малко след като от Българската асоциация на заведенията излязоха със съобщеnie, от здравното министерство уведомиха, че министърът е издал нова заповед.

"По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на здравеопазването, днес, 13 юни, издаде нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки.", се казва в съобщението на министерството.