Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че е "абсурдно и срамно" паметникът на Чърчил да става обект на атаки от протестиращи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. При демонстрация срещу расизма на паметника се появи надпис: "Бил е расист".

"Абсурдно и срамно е, че този национален паметник днес да е изложен на риск от атаки от разгневени протестиращи", написа британският премиер в Туитър, съобщи Ройтерс.

"Да, той понякога е изразявал мнения, които са били и са неприемливи за нас днес, но той беше герой и напълно заслужава да бъде почитан. Не можем да се опитваме да пренапишем или цензурираме нашето минало. Не можем да отричаме историята си", каза Джонсън и призовава хората да не участват в протестите, планирани за този уикенд.

Британският премиер заяви, че протестите срещу расизма във Великобритания през последните дни са "станали заложници на екстремисти". В Туитър той написа, че целта е разпалване на насилие и осъди "атаките срещу полицията като недопустими и отвратителни".

Няколко символа на колониалното минало на Великобритания станаха неотдавна мишена на протестите, включително паметникът на Чърчил близо до парламента, изрисуван преди няколко дни с протестни надписи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.