Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Почти 20% от българите биха се отказали да пазаруват от магазин, в който не могат да платят с банкова карта, показва проучване на Visa Европа за нагласите на плащане у нас.

Електронните разплащания са предпочитан вариант от 37% от хората, когато правят покупки на стойност над 30 лева. 13% от потребителите плащат с карта и за покупки под тази стойност.

При покупката на хранителни стоки малкият квартален магазин губи популярност. Пазаруването в него привлича около 13% от потребителите, като средно 44% правят своите ежедневни покупки в хипермаркетите. 

Българите осъществяват малки покупки на различни места – квартален супермаркет от верига (28%), хипермаркети (26%), както и квартални магазини (26%), но когато става въпрос за покупки на стойност 30 лева и повече, над две трети (73%) от потребителите казват, че предпочитат да пазаруват в големите търговски вериги.

Ключови думи

Коментари

Щото плащат с кредитни карти, затова!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.