Обвиняемият бизнесмен, намиращ се в момента в Дубай - Васил Божков, продължава да разкрива своите политически планове. След като преди няколко дни попита своята публика във фейсбук дали би го подкрепила да направи свой политически проект, днес той публикува 10 "позиции", които са нещо като опит за политическа програма.

Посланието му започва с изречението - "Политическите проекти трябва да са изградени от позиции, не от коалиции", след което преминава директно към изреждането на собствените си позиции.

Подредени една под друга като подточки, те са следните: 

▪️ Върховенство на закона

▪️ Независимост на властите

▪️ Отпадане на имунитета за народни представители

▪️ Референдуми за важни обществени теми

▪️ Електронно гласуване и администрация

▪️ Оптимизиране на държавните служители

▪️ Прозрачност на отношенията между бизнес и власт

▪️ Персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона

▪️ Забрана на партийните субсидии

▪️ Финансова ревизия на досегашното управление

Припомняме, че в неговата своеобразна анкета от 8 юни до момента са гласували почти 70 000 души, като мнозинството от тях - над 64%, са гласували с "да" на въпроса: "Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?"

Иначе бизнесменът, който вече има 18 обвинения, сред които данъчни измами, пране на пари, изнасилване и поръчителства на убийства, продължава почти всекидневно да публикува своите разкрития за връзките си с властта. Вчера той публикува сигнала си към прокуратурата, президента и чуждите посолства, както и кореспонденция с - твърди поне той - премиера Бойко Борисов.