"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА-София завършиха 0:0 в първи полуфинал за Купата на България пред около 1500 зрители в "Коматево".

"Червените" съжаляват, че не направиха много важна крачка към класиране на финал - те изпуснаха победата. Три пропуска направи Али Соу (за кой ли път), а по веднъж от чисти позиции изтърваха Стефано Белтраме и Тиаго. Всичко това се случи след почивката.

"Ботев" застраши вратата на съперника си чрез Александър Тонев и Антонио Вутов. Първото полувреме беше лишено от интересен футбол, но след почивката имаше какво да се види, най-вече от гостите.

В 90-ата минута Филип Филипов от "Ботев" получи втори жълт и червен картон.

Ответният сблъсък е след две седмици. През миналата година "Ботев" елиминира ЦСКА-София в същата фаза след 3:2 и 3:3. 

В другия полуфинал "Локомотив" поведе на "Левски" с 2:0, преди визитата на "Герена".

В "Коматево" и двата отбора показаха типична слабост - трудно бележат голове. "Червените" бяха много по-близо до това, но Али Соу пак не успя. Голям мач направи вратарят на "канарчетата" Янко Георгиев, макар и с някои грешки преди почивката при статични положения.

ЦСКА-София и тогава застрашаваше повече вратата на своя опонент  - при корнери. 

През второто полувреме отборът на треньора Милош Крушчич заигра по-активно в търсене на гола, усетил, че тимът насреща е още по-малко наясно как да спечели. Разигра се Греъм Кери, който е баромер. От скамейката пък добре се включиха Тиаго, Ахмедов и Енрике.

ЦСКА-София изглежда по-близо до финала, но "Ботев" не е за отписване.