Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От началото на финансовата криза милиардерите са се увеличили двойно, съобщи CNBC, като цитира доклад на международната благотворителна организация Oxfam.

Според нейния доклад Even it Up: Time to End Extreme Inequality, през март 2014 г. в света е имало 1645 души със състояние за над 1 млрд. долара при 793 през март 2009 г.

Организацията обръща внимание на нарасналото през последните години неравенство: Стотици милиони хора живеят в нищета без достъп до здравни услуги и образование, докато супербогаташите продължават да натрупват такива нива на богатство, които никога не биха могли да похарчат.

Oxfam дава пример с това, че 85-те най-богати хора на света са увеличили съвкупното си имущество с по $668 млн. на ден за последната година, или че средно на минута са "печелили" по половин милион долара.

През януари друг доклад на организацията посочи, че съвкупното богатство на 85-те най-заможни хора е равно на това на половината човечество.

Крайното неравенство не само, че не е двигател на икономически растеж, но и е бариера за просперитета на повечето хора на планетата, казва Уини Биянима, международен изпълнителен директор на Oxfam.

 

Ключови думи

Коментари

Това дали е нормално?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.