Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият държавен секретар и председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ Колин Пауъл разкритикува остро днес президента Доналд Тръмп за "неговите лъжи, идващи от Белия дом". 

И каза, че ще гласува за кандидата на Демократическата партия Джо Байдън на президентските избори през ноември, предаде ДПА.

Пауъл, който е републиканец, заяви, че Тръмп се е отклонил от конституцията и е станал "опасен за нашата демокрация, опасен за нашата страна".

Пенсионираният генерал с четири звезди от американската армия призова сънародниците си да не гласуват по икономически съображения - сфера на относителни постижения за Тръмп - а като имат предвид цялостното благосъстояние на страната.

Пауъл, който е служил при трима президенти републиканци, не гласува за Тръмп и през 2016 година, а критиките му към сегашния президент стават все по-остри. Той обвини Тръмп в стремеж да разедини страната, отбелязва ДПА.

"Той непрекъснато лъже и не се притеснява от това, защото хората няма да му държат сметка за стореното", каза Пауъл в ефира на телевизия Си Ен Ен.

"Помислете, използвайте здравия си разум, задайте си въпроса: дали това е добре за страната ми"?, заяви бившият държавен секретар, цитиран от Франс прес.

Защитник на войната в Ирак, Пауъл изнесе на 5 февруари 2003 година реч пред Съвета за сигурност на ООН за оръжията за масово унищожаване, с които се предполагаше, че Ирак разполага. Неговите аргументи, които впоследствие се оказаха неверни, послужиха като оправдание за инвазията на предвождана от САЩ коалиция в тази страна.

По-късно Пауъл призна, че това е "петно" върху репутацията му, което той винаги ще носи, припомня Франс прес.

В туит след интервюто на бившия държавен секретар Тръмп се върна към този епизод и написа следното:

"Пауъл не бе ли казал, че Ирак има оръжия за масово унищожение? Тях ги нямаше, но ние тръгнахме на ВОЙНА!".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.