Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховната административна поркуратура (ВАП) е накарала началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) да извърши незабавна проверка на законността на строеж „Алепу вилидж“ в община Созопол, край т.нар. Св. Тома и Шофьорски плаж.

По повода избухна недоволство, след като се оказа, че в защитената местност се е появило странно съоръжение. То трябва да е брегоукрепително, но ето какво откриват прокурорите:

Установеното от двете прокуратури до момента и отразеното в медиите сочи, че брегоукрепителното съоръжение по-скоро прилича на сграда, споменават се асансьорна клетка и стълбище, което поставя въпроси за съответствие на изграденото с издаденото разрешение за строеж.

От ВАП, която по закон има много широки правомощия за всякакъв вид надзор за законност, пишат още:

"Проверката е от компетентността на ДНСК и следва да се установи  на място и по документи дали се спазват всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), подзаконовите нормативни актове по прилагането им, както и другите нормативни актове, свързани със строителство в защитени зони", пишат още оттам.

От интервю сутринта пред телевизията стана ясно, че заповедта е подписана от прокурор Михаил Кожарев - бивш член на ВСС, един от най-пламенните поддържници на Сотир Цацаров, който преди дни бе награден от Иван Гешев.

Ето и оригиналното съобщение на пресцентъра на прокуратурата:

ВАП сезира ДНСК да извърши незабавна проверка на строежа „Алепу вилидж“ на Черно море

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) да извърши незабавна проверка на законността на строеж „Алепу вилидж“ в община Созопол, между нос „Свети Тома“ и т.н. „Шофьорски плаж”.

ВАП е образувала преписка въз основа на информация в медиите и министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и на съвместната работа с Окръжна прокуратура – Бургас. Установеното от двете прокуратури до момента и отразеното в медиите сочи, че брегоукрепителното съоръжение по-скоро прилича на сграда, споменават се асансьорна клетка и стълбище, което поставя въпроси за съответствие на изграденото с издаденото разрешение за строеж.

Проверката е от компетентността на ДНСК и следва да се установи  на място и по документи дали се спазват всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), подзаконовите нормативни актове по прилагането им, както и другите нормативни актове, свързани със строителство в защитени зони. Следва също така да се провери поотделно и комплексно целия инвестиционен и строителен процес, да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни.

Резултатите от проверката следва да се представят на ВАП максимално бързо, с обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове, а в случай на извършено престъпление – да се предприемат незабавно действия по реда на НПК.

Коментари

 's picture

Pen40

Пичуе от прокуратурата,

не се морèте, че ще се изпòтите и може да настинете в това нестабилно време. Всичко е напълно законно. На инвеститорите е осигурен "пълен съпорт". Друг е въпросът ако активността ви всъщност е част от "съпорта". В такъв случай, лека работа и приятен ден.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Обидно!

История, обидна за всеки нормален българин!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Странджа да се беше запътила

Странджа да се беше запътила в морето, по-малка подпора щеше да я спре! Евала, бетономозъци! На път съм да повярвам на покойния Божидар Димитров, че от край време в Доганския вилает Созопол има вампири.
Николай Петров's picture
Николай Петров
nikolaypetrovkoko

Всичко е ясно

Рушветите от Божков, които Севда Мулето носи. Пойна птичка от Алепу, рушветите от Божков, рекета и кражбите Боко Тиквата трупа в LGT Bank, Лихтенщайн. Кьовеши може да го разкове, ако ЕНП й позволи. Меркел също има достъп, ако поиска. Американците със сигурност трябва да го направят и да се отърват от този срам и провал.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.