Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Все още не всички 27 страни членки на ЕС са предложили свои представители за Европейската прокаратура. Освен това тя има твърде малък бюджет за 2021 г.

Това са двете главни предизвикателства, пред които е изправена институцията, за да бъде гарантирано, че тя ще заработи през ноември, както е по план.

Предупреждението отправи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс. Той участва във видеоконференция с правосъдните министри от ЕС.

Всяка държава трябва да представи поне двама кандидати, а Малта – повече, заради извънредната ситуация там, припомни Рейндерс.

Главният европейски прокурор Лаура Кодруца Кьовеши е поискала сериозно увеличаване на бюджета за следващата година, за да тръгне институцията навреме. Иначе за тази година средствата стигат.-

„Прокуратурата трябва да получи средствата, които заслужава, за да пази европейския бюджет и новия план за възстановяване от измами“, настоя комисарят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.