Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесменът Васил Божков, който се намира в Дубай и вчера получи нови 7 обвинения от прокуратурата, за да станат общо 18 до момента, смята да съди лично главния прокуро Иван Гешев заради начина, по който прокуратурата третира неговата антична колекция. 

Днес Божков отново изстреля обвинителен залп през своята фейсбук страница, като този път се позовава на Хагската конвенция и Конвенцията за защита на световното културно наследство, които криминализирали действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“.

Припомняме, че колекцията на Божков, която се оценява на стотици милиони левове, беше иззета от прокуратурата и в момента се намира под опеката на Министерството на културата. Тогава обаче се появиха снимки и обвинения, че антични предмети се разнасят в чували, подмятани по земята на тесни стаички. Според повечето анализатори такъв тип ценности трябва да бъдат третирани от специалисти, при изключителни мерки за сигурност и консервиране. 

Само преди дни пък Божков, отново през фейсбук, обяви, че един от ритоните от колекцията му, иззета при разследванията, се е появил на свободния пазар, като приложи скрийншот от чат във Viber, в който, очевидно посредник, му предлага предмета. До момента от Министерството на културата не са показали иззетия от прокуратурата ритон, за чоето изземане обвиняемият бизнесмен показа и протокол. 

Днес Божков пише, че "за разлика прокуратурата в лицето на главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово издържани обвинения".

"Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите, e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции"

Накрая на своя пост Божков обещава да съди Иван Гешев, но не само като лице на прокуратурата, но и в лично качество. На съд, по думите на бизнесмена, ще бъдат изправени и всички "всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“.

 

 

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Ще взема да му стана "фен" на този Божков!

Обещавам! Само да успее да осъди персонално селяндура с Каскета (тук да не се бърка селянин със селяндур), ще му благодаря лично на Божков! Ама да го осъди за много милиони и в лично качество. Иначе няма благодарности.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Изключително!

Изключително! Ще се окаже, че наистина Гешев е богатство за България! След него тя доста ще обеднее.
 's picture

smarf

Не се мотайте да го съдите.

Не се мотайте да го съдите. В една нормална държава на този и на сайбията му пандизчиите щяха да се радват в затвора. Но ние не сме нормална държава и затова има други по ефикасни методи.
 's picture

Rhapsody of fire

Гешев има злостта на цацата,

Гешев има злостта на цацата, но е опериран от мозък. Затова носи каскет-като доказателство, че като Умник Гюро, че е имал "глава".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.