Григор Димитров е сред участниците в благотворителната верига тенис турнири "Адрия къп" през лятото, съобщи нейният организатор Новак Джокович. Световният № 1 лично е канил своите колеги и съперници, сред които са Гришо, Александър Зверев, Доминик Тийм, неговия сънародник Виктор Троицки и т.н.

Очакват се и други звезди от топ 20 на ранглистата. Сред тях почти сигурно няма да бъдат Роджър Федерер - след претърпяна операция по-рано през пролетта, и Рафа Надал, с когото Джокович още не е разговарял.

Първите дати са 13-14 юни в Белград. Следващия уикенд домакин е хърватският град Задар. Нататък балканският тур трябва да мине през Черна гора и Босна и Херцеговина. Тези дестинации и дати обаче още не са потвърдени, така с днешна дата сигурни са гастролите на Новак, Григор и компания в Сърбия и Хърватия.

Официално тенис сезонът на ATP е спрян до края на юли, като в следващите дни ще стане ясно дали ще има турнири през август. А и каква е съдбата на Откритите първенства на Франция и САЩ.

На пресконференция в Белград Ноле заяви, че още не е наясно дали на турнирите ще има публика, но увери, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

Ще се играе на клей и с по четири гейма в сет. Надпреварите нямат състезателен характер, а събраните средства отиват за добри каузи. Всеки тенисист ще има избор къде да насочи спечелените от спонсори и тв права пари. Всички ще играят без хонорар и няма да вземат нищо от заработеното за себе си, увери Джокович.