Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев афишира желание да помогне на "Левски", но с уточнението, че не иска да придобива клуба или да му става генерален спонсор.

Бизнесменът коментира тежкото финансово положение на "сините" на брифинга след днешното заседание на Изпълкома на БФС, на което беше потвърдено, че първенството се подновява на 5 юни. И че от новия сезон в efbet Лига ще има два отбора с ЦСКА в имената си. 

„Не мога да коментирам политическите нюанси, това е работа на вас, журналистите, започна Домусчиев, който, поне в миналото си, беше цесекар, а фигурираше в управата на "червените" за кратко. - Не съм собственик на "Левски", но мога да кажа, че е важно клубът да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българското първенство няма да е същото без "Левски". Бих помогнал на "Левски", но не тълкувайте това неправилно. Нямам намерение да ставам собственик или генерален спонсор. Ако с нещо мога да бъда полезен, бих помогнал."

Той даде рецепта за спасение:

"Не забравяйте, че "Левски" има един милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева, са 10 милиона лева. С такава фенска маса не би трябвало клубът да има проблеми. Надявам се ръководството, дали сегашното или ново, да е компетентно, да изведат клуба от кризата. "Левски" има огромен потенциал, но по-малките клубове да му мислят. За "Левски" не се притеснявам."

Домусчиев коментира и това, че клубът кандидатства по мярката 60/40 и получи 110 хиляди лева. Според бизнесмена това било логичен ход, тъй като от Разград плащат много повече данъци на хазната. По време на извънредното положение не е освободен нито един служител, а от футболистите - само Джоди Лукоки.

Босът похвали финансовата дисциплина в "Лудогорец" и добави, че тимът разполага с много спонсори, които допринасят за бюджета. Той не зависел само от УЕФА заради участието в евротурнирите, а и от тях.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев изрази тревога и загриженост за състоянието на "Левски", но също изрази оптимизъм, че "Левски" няма да фалира заради голямата си фенска маса.