Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев афишира желание да помогне на "Левски", но с уточнението, че не иска да придобива клуба или да му става генерален спонсор.

Бизнесменът коментира тежкото финансово положение на "сините" на брифинга след днешното заседание на Изпълкома на БФС, на което беше потвърдено, че първенството се подновява на 5 юни. И че от новия сезон в efbet Лига ще има два отбора с ЦСКА в имената си. 

„Не мога да коментирам политическите нюанси, това е работа на вас, журналистите, започна Домусчиев, който, поне в миналото си, беше цесекар, а фигурираше в управата на "червените" за кратко. - Не съм собственик на "Левски", но мога да кажа, че е важно клубът да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българското първенство няма да е същото без "Левски". Бих помогнал на "Левски", но не тълкувайте това неправилно. Нямам намерение да ставам собственик или генерален спонсор. Ако с нещо мога да бъда полезен, бих помогнал."

Той даде рецепта за спасение:

"Не забравяйте, че "Левски" има един милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева, са 10 милиона лева. С такава фенска маса не би трябвало клубът да има проблеми. Надявам се ръководството, дали сегашното или ново, да е компетентно, да изведат клуба от кризата. "Левски" има огромен потенциал, но по-малките клубове да му мислят. За "Левски" не се притеснявам."

Домусчиев коментира и това, че клубът кандидатства по мярката 60/40 и получи 110 хиляди лева. Според бизнесмена това било логичен ход, тъй като от Разград плащат много повече данъци на хазната. По време на извънредното положение не е освободен нито един служител, а от футболистите - само Джоди Лукоки.

Босът похвали финансовата дисциплина в "Лудогорец" и добави, че тимът разполага с много спонсори, които допринасят за бюджета. Той не зависел само от УЕФА заради участието в евротурнирите, а и от тях.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев изрази тревога и загриженост за състоянието на "Левски", но също изрази оптимизъм, че "Левски" няма да фалира заради голямата си фенска маса.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Няма нищо по-лошо, а често и

Няма нищо по-лошо, а често и подло, от не поискана помощ.

от време на време

От време на време питам, платиха ли си Домусчиеви 52 000 000 лв. неустойка по приватизацията, ама кой да ми отговори. И ако са ги платили, да помагат на отбори. Те са вторите "благодетели" в републиката след Пеевски.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.