Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

При хакерската атака срещу Бундестага апрез 2015 година, когато неизвестни лица успяха да копират имейлите на част от депутатите, е била копирана и открадната цялата кореспонденция на офиса на канцлерката Ангела Меркел от 2012 до 2015 година. Това съобщава в новия си брой списание „Шпигел“, позовавайки се на Федералната криминална служба.

Специалисти са успели да възстановят частично откраднатото, както и да проследят откъде идва атаката. Преди седмица бе обявен за издирване и нейният автор – руския хакер Димитрий Бадин. 29-годишният руснак е издирван и от САЩ за кражбата на имейли на Демократическата партия, включително и на Хилъри Клинтън. Бадин е действал по поръчка на руското разузнаване, съобщават немските медии WDR, NDR и „Зюддойче цайтунг“.

Откраднатата поща на Меркел е била съхранявана на компютри на сътрудниците й в Бундестага, а не е от канцлерството, уточняват от кабинета й. В писмата е ставало дума за срещи и подготовка на предизборната кампания.

Хакерската атака срещу Бундестага стана през април 2015 година. Тогава депутатите получили поща уж от ООН, озаглавена „Конфликтът между Русия и Украйна“. Кликвайки върху нея, са задействали софтуер, който е копирал данните им на външен носител. Хакерите имали достъп до компютрите им дни наред, докато службите за сигурност не засекли нападението.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.