Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на финансовия министър Владислав Горанов "да излезе и да се обясни" за срещите си с бизнесмена Васил Божков.

Това е заявил Борисов в коментар за в. "Сега". Поводът: интервюто на Божков от тази сутрин, в което той обяви, че многократно се е срещал с финансовия министър, само с него е контактувал на тема хазарт и намекна, че е бил рекетиран. По думите му през изминалите пет години Горанов е бил запознат с всички промени в закона за хазарта, в т.ч. по какъв начин частният хазартен бизнес е плащал таксите си към държавата. Сега тази държава претендира за неизплатени около 700 милиона лева - спестени от различно тълкуване на текстовете в закона.

Божков се закани да сезира и прокуратурата.

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал: днес, като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни", е заявил Борисов.

Самият Божков заяви сутринта по повод на това, че Горанов вероятно ще обясни за срещите: "Аз имам едно обяснение, той сигурно ще изтъкне друго."

Ключови думи

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Борисов и Горанов са едно.

Руските царе са познавали подчинените си не само външно, но са знаели какви им са и въгрешностите. За ГЕРБ, а и за държавата донякъде, Борисов е повече от самодържец. А и Борисов познава много по-отдавна Божков, отколкото счетоводителчето му Горанов. Казусът Божков е поредният т мен случай в Борисовата практика. Ако той имаше желатие, не Горанов, не Симеонов, а той лично можеше да постави хазарта в България на по-полезни основи за държавата. И всичко, което чирачето Горанов е вършил, е ставало под диктовката на Борисов. Той е съдия на мача - можел е да даде жълт, а и червен картон. В крайна сметка ощетените сме ние, политически неориентираните българи, които не можем да се противопоставим на избори на изборните трикове на ГЕРБ и на раздутата му администрация, и пак той ще "спечели" царското кресло. Така искаме да бъде, това правим, щом го търпим две петилетки!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.