Близкият изток започва да се очертава като вариант за мача за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, заяви промоутърът Еди Хърн, който защитава правата на шампиона.

Пред сайта Boxing Social той каза, че вече разглежда три възможни дестинации за сблъсъка - Саудитска Арабия, Дубай и Абу Даби. Първата вече му е позната и има изградени контакти - в края на миналата година край Рияд британецът си върна титлата с победа по точки срещу Анди Руис.

Според Хърн двубоят може да се играе в този регион през септември или октомври, при това пред публика. Той очаква Близкият изток да се възстанови по-бързо от пандемията от Великобритания и САЩ, а и сега не е толкова засегнат.

Мениджърът не е съгласен мачът да премине пред празни трибуни, макар че Пулев е готов и на този вариант. Хърн обаче смята, че при такова решение загубите може да достигнат 10 милиона паунда. 

Междувременно Ивайло Гоцев, мениджърът на Кобрата, твърди пред Би Би Си, че двата щаба обсъждат интересна дестинация за боя - римският амфитеатър в град Пула, Хърватия.

Арената е приемала концерти на звезди като Лучано Павароти, Елтън Джон и "Фуу файтърс". Според Гоцев тя е удобно, тъй като се намира в сърцето на Европа, а и там можело да има публика, като се спазят всички противоепидемични предписания.

Импресариото добавя, че той и Хърн имат четири седмици да се разберат за нов домакин и дата, ако положението във Великобритания откъм заразени, починали и съответните мерки от това не се промени и Обединеното кралство окончателно отпадне от сметките. 

Първоначално срещата трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон, но бе отложена поне с месец. Ясно е, че ако въобще получи разрешение да е през юли, то със сигурност ще е при закрити врати. Така перспективите са за есента, макар и още намеренията да не са заявени официално.

Щабът на Кубрат Пулев още през зимата предлагаше Истанбул или Близкия изток за домакин, но Джошуа и Хърн настояха за Великобритания.

През последните дни двамата боксьори размениха закани чрез медиите на Острова. Антъни Джошуа каза, че с лекота ще преодолее българина. Той пък отвърна, че ще пребие британеца "брутално", защото е по-опитен, подготвен и хитър.