Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бойко Борисов отговори на въпрос за бъдещето на "Левски" на брифинга след срещата на лидерите на ЕС за Западните Балкани. Четири големи фенски организации на "сините" излязоха с открито писмо до премиера, в което го призовават за помощ, за да се осуети фалит.

Те предлагат или да се вдигне запора на клубния спонсор 7777.бг, или да се даде кредит, обезпечен от бъдещи вземания на клуба. 

"Прочетох писмото и говорих с Павел Колев (изпълнителният директор на "Левски", бел. ред.). По въпроса за стария собственик - от "Левски" трябва да се обърнат към прокурорите, защото те са запорирали всички сметки, вървят и дела, рече Борисов. - Дори да се изкажа по темата, означава да се намеся в друга власт, което не искам да правя. Клубът си има отворена сметка, по която да може да си продължи дейността. Ако искат кредит, ще им дадем. Говорили сме с колегите и за договор за реклама (вероятно визира Българският спортен тотализатор, бел. ред.). От тях си зависи. Не можем да преведем пари при неясен собственик. Всичко е в техните ръце."

Напрактика спортният министър Красен Кралев каза почти същото ден по-рано.

А проблемите на "Левски" започнаха през зимата, когато държавата реши да монополизира лотарийния бизнес на Васил Божков, а прокуратурата му повдигна ред обвинения, така той избяга в ОАЕ. И "сините" останаха без финансов благодетел.

"Ако въпросът със собствеността не се изясни, значи не им е мил "Левски", каза още Борисов, който е открит левскар. - Чрез инструменти като стадиони, тревни покрития, осветление и ремонти сме помагали на много клубове. От "Левски" са добре дошли, когато си изяснят собствеността и дойдат с конкретно предложение. Трябва да се намери начин да им се помогне, но без да се унижи клубът и феновете му. Защото е славен клуб. Предложението трябва да е приемливо, а да не става дума за държавна помощ."

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Чорбаджията от Банкя да не се

Чорбаджията от Банкя да не се ослушва като пръднал в асансьор. Национализация му е майката. След лотарии, хазарт, игри, разкарване на вестници, какво пречи на мозъците да национализират и Лески. "Държавен футболен клуб" звучи като мехлем за изтерзаните души на идиотите.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Как така "клубът си има

Как така "клубът си има отворена сметка" като всичко на Божков е запорирано? Закривай!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Манипулатор! Боклук!

Манипулатор! Боклук!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.