Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокуратурата проверява дали задържаната ЛиЛана (Лиляна Деянова) е подставено лице на бизнесмена Васил Божков. Това съобщава бТВ, цитирайки свои източници.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на певицата, известна като Лилана, и още четирима души за участие в организирана престъпна група с цел злоупотреби с евросредства. Според данни на бТВ брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) също е сред обвинените.

Става въпрос за незаконно усвояване на европейски пари по програма „Иновации и конкурентноспособност“. Вчера те бяха задържани при специализирана операция на СДВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Затова и днес застанаха пред Спецсъда, който трябва да определи дали да остави трима от групата в ареста. Другите двама са пуснати под гаранция още от прокурора.

Разследващите са претърсвали офисите на фирма, в която певицата, която напоследък се явявала като бизнесдама, е съдружник. При акцията са иззети сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност, става ясно от съобщение на прокуратурата. Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г.

Няколко фирми, контролирани от Лилана (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е осъществявало търговска дейност. От прокуратурата уточняват, че реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

Коментари

Кради народе възродени

С тази сме учили заедно в Нов Български. Навремето не знам кой и е давал парички да се изучи щом и се е наложило да краде с познати. А нещо за братчето и SkilleR, който е също задържан няма ли да пишете? той е по-известен от нея. Уж все ипресии се гонят пък сега навсякъде само за русата крадла заглавия. Тя ли е била главатар?

ДПС модел

Да крадеш по програма за конкурентноспособност. Толкова си конкурентноспособен

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.