Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За момента няма доказателства, че тези, които са се възстановили от COVID-19 и имат антитела, са защитени от втора инфекция, подчерта СЗО.

На това основание организацията отхвърли идеята за издаване на документи, удостоверяващи имунитет срещу коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Идеята за документи, удостоверяващи имунитета, беше предложена като начин да се позволи на хората, които са защитени от повторно заразяване да се върнат на работа. Но базираната в Женева СЗО заяви днес, че са необходими повече изследвания, преди да се докаже, че подобни документи ще бъдат точни.

Хората, които се смятат за имунизирани, могат да пренебрегнат съветите за опазване на общественото здраве и сертификатите могат да повишат опасността от разпространение на заразата, добави организацията.

Тя подчерта, че са необходими и изследвания на използваните тестове за антитела, които "да определят точността и надеждността им".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.