От съдебно решение от 2017 г. на Софийския районен съд  става ясно, че Д.К.Н. е предизвикала виновно ПТП със същото Audi Q7, с което синът й уби тв водщия Милен Цветков.

Тогава майката Десислава Николова, която сега също е подсъдима с Кристиан (заради хипотезата, че му е дала ключовете съзнателно), се отървава с глоба от 1000 лв.

ПТП-то е станало през октомври 2015 г. около 23:40 ч., става ясно от съдебното решение. В него пише още, че Десислава е навлязла в насрещното и е ударила "Рено". Вследствие е причинила на водача средна телесна повреда.

Крайното решение на съда е:

"ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и й НАЛАГА административно наказание „ГЛОБА” в размер на 1 000 /хиляда/ лв."

Градските легенди гласят, че и тогава е покрила сина си, който е бил на 17 г. и който реално е управлявал аудито.

Ето и съдебното решение:

Решение

№ 114489 от 10.05.2017  град София

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД, НО, 95-ти състав, в открито съдебно заседание, проведено на десети май две хиляди и седемнадесета година, в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: ВИОЛЕТА ПАРПУЛОВА

Секретар: Ц. К.
Прокурор: 
разгледа докладваното от съдия П. НАХД № 3505 по описа на СРС, НО, 95-ти състав за 2017 г., и въз основа на закона и доказателствата по делото

Р  Е  Ш  И :

ПРИЗНАВА обвиняемата Д. К. Н., ЕГН [ЕГН],  [дата на раждане]  в [населено място], българка, с българско гражданство, с висше образование, работи, разведена, неосъждана, с адрес [населено място],  [улица], ет. 13, ап. 24, за ВИНОВНА в това, че на 02.10.2015 г. около 23:40 ч. в [населено място], по  [улица], в посока на движение от  [улица]към  [улица], непосредствено преди кръстовището с  [улица], при управление на МПС - лек автомобил „Ауди”, модел „Кю 7”, с ДК  [рег.номер на МПС] , нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в ЗДвП:

чл. 16, ал. 1 ЗДв¤: „На пътно платно с двупосочно движение на водача на пътно превозно средство е забранено: т. 1 - когато платното за движение има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение, освен при изпреварване или заобикаляне.”;

чл. 20, ал. 1 ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.”, като не упражнила достатъчен контрол над органите на управление на автомобила, и реализирала пътнотранспортно произшествие с насрещно движения се в лентата на движение в обратна посока лек автомобил „Рено”, модел „К.”, с ДК  [рег.номер на МПС] , с водач С. Д. С., като му причинила по непредпазливост счупване с разместване на бедрената кост на десния крак, довело до трайно затруднение на движението на десния долен крайник за срок повече от 30 /тридесет/ дни - средна телесна повреда по смисъла на чл. 129, ал. 2 НК - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б”, пр. 2 вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК. Поради това на основание чл. 343, ал. 1, б. „б”, пр. 2 вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК и чл. 78а, ал. 1 НК я ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и й НАЛАГА административно наказание „ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лв.

На основание чл. 189, ал. 3 и чл. 190, ал. 2 НПК ОСЪЖДА обвиняемата Д. К. Н., ЕГН [ЕГН] да заплати в полза на Държавата сумата от 342, 24 /триста четиридесет и два лв. и двадесет и четири стотинки/ лв., представляващи направени по делото разноски, и сумата от 5 /пет/ лв. в полза на СРС - държавна такса за служебното издаване на изпълнителен лист.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и/или протест в 15-дневен срок, считано от днес, пред Софийски градски съд по реда на Глава X. от НПК.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: