Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Излязохме двама - аз и един в черен чувал."

Това разказва в интервю за „Комсомольская правда“ московчанинът Александър Кутузов след двуседмичен престой в Научно-изследователския институт за спешна помощ „Склифосовски“.

Там той постъпва с висока температура, задух и двустранна пневмония. Диагноза: COVID-19.

След като антибиотиците и антивирусните препарати нямат никакъв ефект, на пациента му е предложена трансфузия на донорска плазма, която е богата на антитела срещу новия коронавирус. Днес Кутузов е сигурен, че това го е спасило от сигурна смърт:

"Даже ме е срам да си спомня, но отказах първото преливане. Имаше някакъв глупав страх да не хвана ХИВ или хепатит. Но лекарите заявиха, че това не е възможно и че кръвта е проверена.

Съгласих се и още след първата процедура се събудих съвсем различен човек. Температурата ми спадна, стана по-лесно да се диша. Позитивното развитие се наблюдаваше и при компютърната томография на белите дробове."

Кутузов е изписан само седмица след първото плазмено преливане. 

"Здрав съм, оптимист, но до мене карат някого в черен чувал. За съжаление ние попълнихме различни статистики и за пореден път разбрах какъв късметлия съм. Моля онези, които четат тези редове в Москва, в други градове, големи и малки, близо и далеч, моля, приемете сериозно ситуацията и останете у дома."

У дома Александър проучва кога може да стане донор на реконвалесцентна плазма.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

с последното изречение о@к

с последното изречение о@к@хте всичко

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.