Музикален клип - заснет в сградата на Съдебната палата предизвика мини трус в социалните медии, съдебната система, правосъдното министерство, като в сагата вече е намесена и Държавната агенция за закрила на детето.

Става въпрос за видео, заснето в сградата на 16 февруари. Изпълнител е Alek Sandar. Фоайето на сградата е превърнато за целите на видеото в банка, а в самата песен се говори за легализация на "билката".

На кадрите обаче, макар и за миг, се появява видимо малолетно лице с пистолет в ръка - което пък даде повод на агенцията за закрила на детето да се самосезира.

Правосъдният министър Данаил Кирилов очевидно също се е самосезирал, защото от воденото от него ведомство съобщиха, че е назначил проверка "във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата-София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт".

Кирилов разпоредил на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията. В резултат било установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16 февруари (неделя) от екип на продуцента 'Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД, а посочената цел - "кадри за видеоклип към саундтрака на филма Married Young".

"Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел "Управление на собствеността" при ВКС", отбелязват от Министерство на правосъдието. 

И уточняват, че "служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено  пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС".

Пред бТВ от ВКС, който управлява сградата архитектурен паметник са посочили, че са разпоредили проверка.

А въпросният изпълнител на песента заявява, че до скандала се е стигнало след "война на магистрати", в която не искал да бъде замесван. Посочва още, че в клипа Съдебната палата не представлява съдебната власт, а е декорирана като банка, като в голямата си част фоайето е анимирано.