Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Парламентарната група на "БСП за България" внесе днес по обяд в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционност на новите текстове в Закона за електронните съобщения (ЗЕС).

Те дават възможност на органите на МВР да имат достъп до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина, без за това да има предварителен съдебен контрол.

Подписи под искането сложиха 63-ма народни представители от левицата. Жалбата беше внесена от Крум Зарков и Георги Свиленски, зам.-председатели на групата на левицата в парламента, както и от секретарят й Филип Попов.

Предложението бе направено в противоречие с парламентарния правилник преди второто четене на закона за извънредното положение и без предварително обществено обсъждане - изтъкват от левицата. Това стана с любимия на ГЕРБ прийом - с преходните и заключителни разпоредби на закона за извънредното положение.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.