Дейвид Атънбъро използва карантината, наложена заради коронавируса, и докато прекарва времето си у дома, ще прибави към биографията си и „учител по география“. Популярният естественик и телевизионен водещ ще преподава на британските ученици от дома си, докато трае социалната изолация, съобщава Си Ен Ен.

Той ще поднесе на учениците знанията си по теми като картография, поведение на животните, океани… Уроците му са част от виртуалната образователна програма на Би Би Си Bitesize Daily, която започна на 20 април и има за цел да помогне на децата със затруднения в ученето от вкъщи.

93-годишният Атънбъро е най-известният учител, който става част от програмата. Ангажирани са още футболистът Серхио Агуеро от „Манчестър Сити“, който ще преподава испански език, физикът Брайън Кокс ще говори за сила, слънчева система и гравитация, Ед Болс, бивш депутат от британския парламент, ще учи хлапетата на математика. Актьорът Дани Дайър, актьор от сериала EastEnders и пряк наследник на крал Едуард III, ще разкаже историята на Хенри VIII. В преподаването ще се включат още Джоди Уитакър от сериала „Доктор Кой“, певицата Мейбъл и Лиъм Пейн от One Direction.

Всички уроци са разработени с помощта на учители и експерти по образованието. Разделени са в три категории, които обхващат ученици от 3- до над 16-годишна възраст. Всеки ден достъпни стават три нови теми, придружени от видеа, предизвикателства и съвети за ефективно учене от вкъщи. Може да бъдат намерени в специално създадената рубрика Bitesize Daily в сайта на британската обществена телевизия.

"Площад Славейков"