Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Роувърът „Кюриосити”, който вече 8 години обикаля повърхността на Марс, вече се управлява от екип специалисти, изолирани по домовете си.

Заради коронавируса от 20 март, хората, които постоянно подават команди и насочват марсохода на Червената планета, не са в лабораториите в Калифорния, а са принудени да работят дистанционно, съобщава Нова тв. Една от първите задачи, изпратени на „Кюриосити” по този начин, е да пробие скално парче и да вземе проба от него. 

Марсоходът е сред най-успешните мисии на НАСА. Машината изследва повърхността на Марс от 2012 г. насам, направила е безброй научни изследвания и е изпратила хиляди детайлни снимки от Червената планета. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.