Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди дни марсоходът "Кюриосити" празнува своята пета година на Червената планета. На 5 август 2012 г той кацна на Марс и от тогава постоянно праща снимки, видео, данни от множеството си сензори, тестове на проби.

В резултат на работата му бе потвърдена ключова теория - че някога Марс е имала условия за живот като вода, важни химични елементи и източници на енергия.

Тази година се навършват и две десетилетия, от както НАСА се зае сериозно с изучаването на Червената планета. На 4 юли 1997 г мисията "Патфайндър" успешно спусна роботът "Соджърнър", а в следващите години бяха разположени осем други орбитални и самоходни апарата.

Догодина пък започва мисията "Инсайт", която ще докара нов марсоход - Mars 2020 rover, наследник на "Кюриосити". Той ще търси следи от форми на живот в момента, и ще събира информация, нужна за бъдещо заселване на планетата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.