Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

УЕФА има план за завършване на Шампионската лига на 29 август, съобщава Би Би Си. На тази дата трябва да се играе финалът в Истанбул, а три дни по-рано - сблъсъкът за трофея на Лига Европа в Гданск. Очаква се това да бъде обявено след видеоконферентното заседание на Изпълкома на УЕФА на 23 април.

Предполага се, че до 29 август трябва да са завършили вътрешните първенства, но е възможно да се правят изключения с одобрението на централата в Нион.

Все пак плановете на УЕФА са сезонът да бъде затворен до края на август.

Има два сценария за доиграване на евротурнирите. Първият е да преминат в пълните си формати, като четвъртфиналите и полуфиналите са в по две срещи през юли и август. Има и отложени осминафинали - първи срещи и реванши.

Вторият сценарий вече получи гласност - минитурнири с по 8 тима в домакините на финалите. Тогава двубоите ще са по един. Мисли се как и кога да се изиграят въпросните реванши, като в Лига Европа ситуацията е по-сложна - още не са минали и първите осминафинали между италиански и испански отбори.

Цялата следваща седмица ще бъде наситена със заседания за европейския футбол. Във вторник 55-те федерации, членки на УЕФА, ще разговарят дистанционно за вътрешните първенства и турнири за национални купи.

В сряда УЕФА ще обсъди всички казуси с Асоциацията на европейските клубове и с организацията, обединяваща лигите. И в четвъртък в Нион ще бъде взето решение от изпълкома.

Почти сигурно централата ще препоръча доиграване на първенствата без зрители по стадионите, стига властите да позволят това. В Европа футбол не се играе от началогто на март. Последни бяха спрени шампионатите на Русия, Украйна и Сърбия, единствено Висшата лига на Беларус върви все още.

Белгия обяви, че слага край на сезона и обяви "Брюж" за шампион, но УЕФА реагира гневно и нищо чудно футболните хора в страната да върнат решението по-късно този месец.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.