Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Волен Сидеров днес се яви в СДВР, за да му бъдат предявени две обвинения. Още от самия прокурор му е наложена мярка за неотконение "парична гаранция" - 50 000 лв., които трябва да бъдат внесени в 14-дневен срок.

Този път Софийската районна прокуратура е повдигнала две обвинения на столичния общински съветник и лидер на "Атака".

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

В прословутия призив на Сидеров, който се отъжествява с православието, се казваше:

"Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски... Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице.... На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ - масово."

Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка, става ясно още от съобщение на прокуратурата.

Второто обвинение на Сидеров е за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай по време на телевизионно предаване, излъчено на 13 април:

"Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!"

"Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!"

Всъщност самочувствието на депутата пред органите на правораздаването може и да има известни основания: през 2016 г., когато до гласовете на "Атака" често опираше за услуги мнозинството в НС, подкрепящо ГЕРБ, аполитичната прокуратура изненадващо се отказа да преследва и сключи едновременно 5 извънсъдебни споразумения с лидера на "Атака". Повечето от водените дела бяха за хулиганство.

Относно поведението му в "Референдум" по БНТ отново имаше невероятен късмет - размина се с лека глоба - 2000 лв. от ЦИК.

Ключови думи

Коментари

В името на стабилността

Този е такава смешна марионетка-плашило. Но фактът, че кукловодът е Кремъл възпира закономерно полагащото се тежко наказание за рецидив(и). Точно така е и със Доган - страх братче да го пипнат. Пък и всяко плашило си е от полза за стабилността.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Волен и Ахмед са руски дудуци.Затова са повече от приятели.

Не им пука, че народът ги ненавиждал.Боршът, боршът е важен!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.